KÖKSFUNDERINGAR

Hjälp! Jag är så i valet och kvalet...När jag köpte detta lilla hus för...låt mig se...8-9 år sedan så var det lite med tanken att det skulle bara vara ett tillfälligt boende...Men som ni kanske känner till är tillfälligt boende ett ganska relativt begrepp.

Vi renoverade upp huset som då var en ganska sorglig mix med allt från 40-talets blommiga tapeter (huset är byggt 1938) till 70-talets träimitationspanel på väggarna och 80-talets spegelfyrkanter på väggarna. I detta lilla hus fanns samtliga årtionden representerade! Det var faktiskt intressant hur man kunde se vilket rum som var renoverat på vilket årtionde....Nå, nu är det inte det som är mitt dilemma...utan det faktum att när jag fixade köket då för 8 år sedan så valde jag budjet, IKEA-budjet...Och jag har tyckt om köket, men budjetIKEA-kök åldras tyvärr inte med värdighet. Åtta år av barnfamilj börjar synas i vårat kök...Skall jag bara piffa upp lite, eller göra en rejäl renovering av köket? Problemet är att jag inte vet om jag vill stanna här. Huset och trädgården gillar jag jättemycket, men omgivningen...Det börjar "ploppa" upp hus i grannskapet med en takt som gör mig lite...konfunderad. Jag är mera för riktigt lantliv än semi-sådant...Andra störs antagligen inte av det, för många nyinflyttade är detta antagligen rena rama landet, men, tja, hmmm...för en gång skull VET jag inte riktigt vad jag skall TYCKA...



Så jag flyttar på lite smågrejer i köket och försöker "smaka" på olika alternativ, och känner mig så velig och obeslutsam att det kryper i kroppen på mig...Arghh!

Antagligen blir det nog bara en renovering-light i allafall. Det ger mig lite mera tid att fundera;)

Och blir det för jobbigt med de slitna IKEA-skåpen, så kan jag alltid släcka lampan och tända lite ljus istället...då blir allting så mycket vackrare!!!

Sov gott!
Mycket Obeslutsamma M.

1 kommentar:

mig & alice sa...

Hejsan.

Vilken härlig blogg du hade :-).

Förstår ditt dilemma om du funderar på att kanske flytta, då är nog en minimakeover som du säger det bästa alternativet.

Det är ju himla dyrt med nytt kök ;-).
Jag ville kika in och tacka för dina synpunkter i min lilla marknadsundersökning...och för att tala om att det var du som vann grisen :-).

Om du mailar din adress till mig så ska jag se till att skicka den till dig.

Kraam
Melinda