ALLHELGONA HELG

Senast till allhelgonahelgen försöker jag se till att trädgården är färdig för sin vintervila. Det är dags att ta in de sista blommorna som fått stå ute på trappan. Här övervintrar rosmarin, agapanthus, murgröna, buxbom och julrosor.


Har ett värmebatteri för de riktigt bistra köldknäpparna - om de kommer...Blir det kallt i långa tider bär jag in de känsligaste växterna till den övriga familjens stora glädje:)
Och när jag nu höll på så "vintrade" jag till det med lite kottar och kala grenar. Verandan är nog det rum hos oss som mest ändrar stämning mellan olika årstider. Från allhelgonahelgen blir det dämpad väntan på vintern här. Men det gömmer sig liv i krukorna - livets kretslopp, det är så det skall vara. Livet går vidare.
Livet går vidare...till Allhelgona minns man alla dem som gått vidare - nånstans. Man stannar upp och sänder en extra tanke till dem alla. Obönhörligt rörs vi alla någongång av sorg när någon när och kär går bort. Jag tänker på alla de mina som nått slutet på sin stig, jag berörs starkt av de unga människor som korsat min stig på sätt eller annat, men som mött slutet på sin alldeles för tidigt...

I år finns mina tankar ändå mest hos min älskade Mamma som dog för snart ett år sedan. På mitt skrivbord har jag ett gammalt foto av henne då hon var mitt i livet, så som jag är nu.

Det påminner mig om att njuta på något sätt av varje dag, för det gjorde hon.
Hon var så fin!

Ikväll tänds många ljus på gravgårdar, i hemmen, i trädgårdar. Det är så oerhört vackert och rofyllt.
På min veranda tänds den första ljusslingan för året. Och på trappan lyser ljus i lyktorna. Ikväll blir det ljus och brasa, och eftersom jag har rejält ont i halsen tror jag det blir att provsmaka lite glögg...
Vi hörs igen! M.

2 kommentarer:

♥Min Eden♥ sa...

Hejsan Tuvull!
Jag blev himla glad och överraskad över din utmaning...tack för den :)
Jag ska sova på saken till i morgon, då får vi se om jag får ihop nåt.

/Nina

Home No.1 sa...

Hej och jaa visst sänder man en tanke på de som finns på "den andra sidan" som jag säger, min morfar allra mest han var som en far för mig, han gick bort för 2 år sedan...PS:Jag sitter vid brasan och skriver, visst är den mysigt! kram annica.