WEEKEND I SIKTE

Hejsan!

Ni trodde kanske att jag legat på latsidan sedan det senaste inlägget - och det har ni HELT RÄTT i! Och jag tänker fortsätta med det ännu hela weekenden! :)

Jag har nämligen varit på jobbrelaterad kurs i veckan och när mina stackars hjärnceller tar emot en så stor mängd ny information på en gång så är det som om de grå små skulle behöva idissla lite på kvällen, och det gör att kreativiteten (och orken) är puts väck! Man är ju inte 20 längre...hehe (...tack och lov höll jag på och säga, för så är det! 40+ är toppen ålder!)

Och nu när jag börjat vara lat, så tänker jag fortsätta med det heeela veckoslutet! Jag åker snart hem och stuvar in min familj + söta svärmor och hunden och mååånga kartonger med kräftor i min lilla röda bil, och så styr jag kosan mot stugan! I morgon skall jag ordna med kräftfrossa för släkten (inte för riktigt alla, en liten del bara).

Detta har också blivit snudd på tradition..."En otraditionell kräftskiva" då vi införstådda helt hämningslöst unnar oss att käka kräftor i mängder! Ingen måttlighet här inte, inga kulörta lyktor, inga snapsvisor, ingen snaps (!) men gott vin och öl, en god paj, massor med levande ljus och en sprakande brasa i en liten, liten stuga i skogen. Det får gärna vara lite storm och regn också...Lite så att två årstider kolliderar.

Och eftersom en sådan otraditionell kräftskiva kräver ett minimum av förberedelser hinner jag kasta mig i korgstolen med fötterna på fårskinnspallen och vifta med tårna framför brasan och läsa senaste numret av "Lantliv" som dök upp på butikshyllan i dag!

Kram till er alla!
M.

PS. I nästa inlägg skall jag dela med mig ett gott recept på kräftsoppa. Man tar lite kräftskal...eller mycket då...och en hel del andra ingredienser. Och den soppan blir supergod! Har gjort så nångång när det blivit hummerskal över...fast, jag ordnar inte hummerfrossa sååååå ofta;).





Inga kommentarer: