EN LÅNGKÖRARE TILL...

Fredag kväll...


Just när ni trott att ni sluppit en långkörare när det gäller blommor...Agaphantusen som tog veckor på sig att utveckla sig från knopp till blomma...så har jag EN TILL på gång!


Det här är en sorts miniorkidé som jag köpt för...över sex år sedan! Den har hela tiden bott i samma kruka. En urna utan hål ibotten. Jag har aldrig bytt "bark", mycket sällan vattnat den, ännu mera sällan gödslat den...Vem säger att orkidéer är knepiga? Okej, jag vet att det finns arter som är svåra, men denhär hör inte till dem:).


Och den kommer att få de mest förtjusande små små blommor på underbart sirliga stänglar. Det är de små "pinnar" som syns sticka ut från växten som skall blomma;). Varenda vinter blommar den! Just när mörkret och längtan till våren är som värst...Då slår dessa väna vita små blommor ut! Jag lovar att ni får se dem sen när de blommar! De är så anspråkslösa i sin skönhet, men de väcker riktiga ömhetskänslor hos mig...:)


- Ja, ja jag lovar att inte fota varenda mm knopparna växer - men varannan???





Det är nog dessa små sakerna som gör mig så glad! Som orkidéknoppar...och att jag fått militärgossen hem...och att det utlovats solsken till söndag...

Då skall jag kratta och höststäda gården, säga godnatt till trädgården, plantera de sista blomlökarna. Fota rabatterna så jag har något att gå efter när jag i vinter gör alla stora planer för nästa sommar....hihi...Ingen förbjuder mig att drömma och fantisera. Blir ens hälften av alla min planer verklighet så är jag mer än nöjd!



Ha en skön weekend!

Kram M.

1 kommentar:

Dubbelörn sa...

Min favorit här hemma är också orkidéer. De är verkligen enkla att ta hand om... el egenligen att slippa ta hand om *skrattar*.

Kram