SLÖ LÖRDAG...

...fortsätter på temat lugn och ro, för i den här stugan har det varit slö och slapp lördag hela dagen. Det ser en seg förkylning till. Att man inte överdriver med aktiviteter utan får snällt finna sig i slappandets ädla konst.
Nu får tapetrullarna vila, penseln får vila och jag tänker vila. Senaste höst hade jag en sådan förkylningsmaraton, för att undvika det, så tänker jag verkligen nu lyssna på min kropp och ta det lilla lugna. Dricka te på färsk ingefära och krypa ner breved katten med en rejäl hög gamla inredningstidningar och en deckare som blivit på hälft.

Det bästa med att krypa ner i sängen är linnelakanen som jag hittade på HM, och som jag helt snöat in mig på. Det finns inget bättre att bädda med. Helt, helt underbara. 
Nu väntar jag ännu på mina linnegardiner, som jag skall hänga upp här i sovrummet, sedan ryker sommarstämningen från den här sovstugan. 
I vinter omger jag mig med linne, sammet och fårskinn.

I min rosa sovkammare.
Först skulle jag ha vitt på väggarna, inte alldeles oväntat eller hur. Sedan gled jag över till att tycka att grått skulle vara stiligt och stod redan med färgkoden i handen och köade för att få den nyanserad, när jag ändrade mig.
Puderrosa.
Ja! 
Trodde det knappast själv. 
Men nu är de där. Eller, väggarna har ju varit där innan, men nu är de ljust puderrosa.
Och jag tycker om det faktiskt.
Sängen är hemsläpad från IKEA, hittade faktiskt en gammal järnsäng i en antikbutik, men den var ganska smal (för att vara dubbelsäng) och fast jag är lite svag för gamla möbler, så ville jag ändå ha en  riktigt skön säng, med bra madrass.
Så ja, där väljer jag komfort framom skönhet 
(sade jag detdär???)

Men jo, så är det.

Däremot är det gamla linneskåpet gammalt. Riktigt gammalt. 
Tungt, rustikt - och helt underbart!
Bara låset är som ett mindre stall-lås och det funkar.
Nice!

I sovrummet finns kvar det ena av två inbyggda skåp. Tänkte först att jag skulle riva ut det andra också, men så blev jag sådär praktisk som jag någon gång kan bli, och tänkte att det kanske vore bra med en garderob också. 
Och även om jag kanske inte tycker att det är det mest vackra, så är jag just så tråkig att jag tänkte att den dagen jag lättar ankare härifrån så kanske köparna av lägenheten uppskattar att det finns lite förvaringsutrymme. 
Mest hänger mina kläder ändå på ett antal knaggar som jag gömt bakom dörren. 
Praktiskt, och faktiskt vackert på sitt sätt. 

Sovrummet sväljer inte så mycket mer än dessa två möbler, ett par nattduksbord och de inbyggda skåpen. Jag vill gärna ha lite utrymme att röra mig på också. 

Nu skall jag gå och brygga lite ingefärate till. Om det är gott?
Absolut inte!

1 kommentar:

SIGURDSBERG sa...

Puderrosa funkar! Jag har (givetvis) planerat det kommande sovrummet på övervåningen färdigt, och samma frågor har kommit upp; vitt? Grått? Beige? Fondvägg? Mitt problem kan bli det att min fantasi tar slut om väggen har en färg som "binder" resten av inredningen. Nå, so tur behöver jag inte bestämma nåt ännu, vi har liksom inte kommit dit än... :)

Sovrummet är lyckat- nu vill jag se mer bilder!
//M