KAKEL...

...ja, ja, ja, jaaaa nu sitter de där de ska! På väggen i köket! Hurraaa!
Man väntar aldrig för länge på kakel, man väntar aldrig för länge på en hantverkare - men det här har nästan varit snudd på.
Men nu är de där. De skall ännu få lite fogmassa mellan sig och sedan, sedan börjar köket liksom lite likna ett kök. 
Det är ju sådär att ha hantverkare rännande hos sig, men just denna var av den mer pratsamma och roliga versionen. Att arbetet dessutom gick undan med rasande fart - och med kvalitativt resultat är ju ett vinnande koncept.
Mera sådana på marknaden - tack!

Men i det stora hela är jag rätt nöjd med de hantverkare jag varit i kontakt med under den här renoveringsresan. Både vad gäller lovade tidtabeller, kvalitet på jobbet och inställningen. Ibland hör man ju lite märkliga historier om hur kvinnor (fortfarande anno 2011)  inte blir tagna riktigt på allvar när det är HON som renoverar. 
Men det har jag alltså inte alls upplevt, vilket jag är väldigt glad för. Inte bara för egen del, (personligen är det ju skönt att slippa argumentera förstås) men även för att jag önskar att alla renoverande kvinnor skulle bemötas med samma respekt som jag upplevt att jag blivit bemött med.
Även om jag inte alla gånger haft full kontroll på alla saker, inte alla gånger varit sådär väldigt påläst utan stått där och viftat med händerna och låtit som en verbal fontän utan ett enda fackord i ordkaskaden.
Trots det har jag inte stött på en endaste en liten tillstymmelse till oseriöst mottagande. 

Inte ens den gången då jag upplevde det största av kaos. Både fysik och psykisk.
Själva flytten. 
När de svettiga männen stod på kö i högsommarhettan,  med famnen full med flyttlådor, och undrade försynt var de skall lägga dessa. Då min ordningssinne- och kontroll-knapp var liksom lite...i olag. 
Och jag stod där med lite hjälplös min och viftade med händerna, än en gång, som om de skulle kunnat ge mig en liten vink om vart lådorna skulle. 

Den stora greken som var en i flyttgänget log med hela sitt grekiska nylle och sade;
- I love when you do that things whit you hands.

-jaaa...ha...?

Kanske jag ändå får en del förlåtet för att jag är kvinna?

Hmmmm?
Kvinnligt eller inte, respekteras jag så respekterar jag.
Kanske det är just så simpelt?

Inga kommentarer: