FR...FRRR...FRRREEDAG...

...ligger jag och spinner när jag vaknar om fredagsmornarna och leker katt och försöker få alla sömndruckna ben och armar som hör till mig att komma igång genom att sträcka på sig sådär som katter gör.
Ååååh, det är så skönt.
 Och så kan man spinna lite extra bara för att det är fredagmorgon.

Morgonkaffet ute på terassen i morgonsolen får även mina hjärnceller att sakta vakna till liv och börja snurra på. Jag kan inte påstå att de skulle alla gånger spinna, men snurrar på på något vis brukar de nog göra.

Igår fick jag min nya kökskran installerad, och jag roade mig halva kvällen att bara tappa vatten om och om igen. Kranen som jag hade innan hade nämligen bara två lägen kändes det som. Inget vatten alls eller så Niagara falls-växeln.
Ni vet när man har lite tomatsås kvar efter pastan på tallriken och bara lite försiktigt skall skölja av den och så går kran-eländet i gång med att tömma hela vattenledningens kapasitet på en sekund rakt ner i tomatsåsen...Ja, ni kan ju föreställa er resten?
Man byter bort sina rödprickiga kläder och roar sig med att skura tomatsås från golv och väggar en liten stund.
Jag har försökt öppna kranen f ö r s i k t i g t men det hjälper inte. Det är antingen on eller off som gäller.
Och jag menar, man skall kanske inte behöva fundera hur man skall öppna en kran? Varje gång?

Men nu, nu har jag en kökskran som spinner igång och ger ifrån sig vatten i riktigt lämpliga doser för ett hemmakök, inte som om jag skulle behöva släcka bränder...

Och jag?...ja jag spinner bara jag ser kranen!

Krrrrr....

Inga kommentarer: