DET VAR HÄR DET BÖRJADE...

...eller Mårbacka-pelargonen som var det första jag bar in.
Den här bilden tog jag direkt då jag kom in i lägenheten med egen nyckel i medlet av juli.
Det var varmt, riktigt, riktigt varmt och jag skattade mig lycklig för luftvärmepumpen som pustade kylskåpskall luft på mig där jag stod och funderade på vad allt som skulle göras nu, vad jag kunde vänta med, och vilka projekt förmodligen skulle bli ogjorda.

Jag vet inte om jag berättat lägenhetens strategiska mått, men jag kan ju dra dem en gång till.
Lägenheten är alltså i två plan. Eller egentligen då i ett plan, men med tillbyggt loft. Nedrevåningen är 108 m2 och övrevåningen 60 m2.
Nedrevåningen består av kök-matplats-vardagsrum-allt-i-ett. Sovrum, arbetsrum/brasrum, ett pyttttttte litet sovrum, tvättrum, bastu, hemvårdsrum och den mest svårmöblerade hall jag någonsin haft något att göra med.
I övre våningen finns ett stort...ja vad skall man kalla det...utrymme? Allrum kanske? För tillfället huserar lillungen med sina miljone prylar där. Sedan finns det uppe ännu ett badrum med WC, ett sovrum och en skrubb som man kan gömma en ansenlig mängd dittandattan i.  
Trädgården är ganska så tilltagen för att vara en finsk radhuslägenhet. Jag menar, ofta tycker jag att i Finland är radhusplättarna frimärksstora som om man inte kunde vara lite trädgårdsglad bara för att man väljer att bo i radhus! Är man inte det, kan man ju välja höghus liksom.
Men en plätt så liten att man knappast får gräsklipparen svängd är bara...ingenting.

Och gräsmatta finns det på varenda radhus-bakgård, vilket jag har lite svårt att förstå...Gräsmattan som kräver en hel del faktiskt.
Ja, så den skall jag ta itu med nästa vår. Trädgården...bort med gräsmattan. Hmmm...och sedan...

Aj, att jag kanske borde hålla mig till det som skall göras inomhus nu?
Men när det blir så lätt att flyta iväg i planeringsdrömmar. Men okej, vi tar det sen!

Men nu vet ni var jag började.
En het dag i juli.

1 kommentar:

annashusidingtuna sa...

Hej!
Så du bor i Finland? Det hade jag helt missat.
Kul att höra om dina planer.
Kram Anna