HORN I PANNAN...

...det är liksom inte alldeles ofta som det händer.
Att jag får horn i pannan. 
Ja, som ni vet, är jag ju den där lugna björken som enligt lillungen inte hetsar upp sig över småsaker.
Just idag vet jag inte om jag riktigt platsar på den platsen, men det är ju fantastiskt om det är så han ser på sin mor...;)
Fast inte idag då.

För nu känner jag hur det spänner under hårbotten, och små, små horn håller på att pluppa fram.

Det här med att bo i lägenhet är som sagt lite av premiär för mig, om man frånser lite vimsande under studietiden.
Så det där med besvärliga disponenter är totalt nytt för mig. Det är riktigt urpremiär liksom.
Men jag har blivit varnad. Säljarna av lägenheten, förmedlaren, grannar (alla jag talat med), alla har varnat. 
Och jag har redan fått lite försmak.
När jag bad om ett disponentintyg var det framkom att jag är ny ägare till lägenheten, fick jag svaret att jag kanske kunde skriva det själv, så skriver hon under sen...
-Eh??? Okej....?

I min värld finns liksom inte tanken att man skulle fixa något i sin lägenhet som skulle  f ö r s ä m r a värdet. Inte på en fastighet heller. Det är liksom inte riktigt smart. 
Och jag har förstånd nog att förstå att man anmäler ändringar i lägenheten som på något vis kan påverka bostadsbolaget. 
Helt fine with me. Jag har läst lagen om anmälningsplikt.
 Om jag flyttar på väggar var och varannan vecka, jo jag förstår att det skall anmälas. Om jag flyttar sovrummet till köket, och får för mig att slår upp ett spa i vardagsrummet, och väljer att kocka i tamburen i framtiden. Jodå, allt sådant går igenom min logiska-saker-scan. 
Men när den här människan kräver att jag skall komma med en fuktighetsrapport gällande mina sprillans nya gipsskivor i köket INNAN det sätts ett enda kakel upp, ja, då liksom f ö r s t å r jag inte riktigt idén...

  Att ringa mig och gå an med en attityd som om jag var minst kriminell i klassen trippelmord och stöld av Fort Knox guldreserver får hon små, små horn att börja sticka ut i min annars så släta panna.

Men vill hon ha fuktrapport, då skall hon få fuktrapport, även om det ju faktiskt ligger främst i mitt egna höga och alldeles egoistiska intresse att det inte finns fukt i köket - och inte någon annanstans heller.

*

Snickaren som jag ringde för att få fuktmätningen gjord, var först tyst en god stund...
- Halllååå??? Halllååå? hojtade jag i luren, för jag trodde redan han försvunnit.

- Ja......alltså förstod jag dig rätt, du vill ha en fuktmätning på dina nya gipsskivor??? frågade han, minst sagt förbluffad. 
- Eh, jo, ja, hmmm...jo! Jag skulle dessutom behöva ett intyg...?
- Muahahahhahhaaa, ett intyg? På dina nya gipsskivor? På att de är torra? Har du badat med dem eller nåt? Menar du allvar??

- Jo, krhmmm....jag   skulle   bara   behöva   ett    litet   intyg   här   nu. Pliiiiis???

Den glada snickaren dök upp här på kvällen och fuktmätte mina sprillans nya gipsskivor. Han kunde knappt hålla sig för skratt. Jag hade ju alldeles tydligt levererat dagen joke.

Nu skall jag bara servera "Ingen fukt gick att upptäckas"-intyget på silverbricka, så är vi alla nöjda.

Väl?

Logik är väl ändå tillåtet?
Fast man är disponent?

5 kommentarer:

annashusidingtuna sa...

Hej!
Det var en märklig historia. De där med disponering har jag missat helt vad är det igentligen?
Horn i pannan kan man verkligen få för mindre.
Kram Anna

Viola_T sa...

Visst är det bra att vi människor är olika, absolut. Det är ju så man kommer framåt, genom att "brytas" mot andras åsikter. Men ibland är skillnaden och maktbalansen mellan två personer lite väl stor.

Det jag lärt mig här hemmavid är att dumheten är den absolut största motståndaren. Ologikst handlande är svårt om man själv är analytisk och TÄNKANDE.

Hoppas det går bra framöver med disponenten (som jag inte heller hört i bostadssammanhang tidigare).

Maggi sa...

En disponent BORDE egentligen vara en firma, som sköter det där praktiska i ett bostadsbolag. Vi talar skötsel av gemensamma grönområden, skötsel av det som gäller fastigheten, ekonomin, liksom ansvaret utanför ytterdörren :). I dethär bolaget sköts allt detdär av oss aktieägare. Vi har liksom fastighetsägarnas ansvar, men inte rättigheter för att förenkla det lite...Slantens andra sida är att vår bolagshyra då är ganska låg, så för det ansvarar jag nog gärna för gräsklippning nu och då av den gemensamma gräsmattan, byter lampor på de gemensamma utelamporna, skottar snö när det är min tur på p-platsen. Disponenten borde då vara en person med sakkunskap om fastighets skötsel. Det borde liksom inte vara samma person som också är ordförande för bolagsstyrelsen. Det blir liksom en liten konflikt där. Eller kan bli. Och när personen i fråga är en pensionerad tant (absolut inget illa i det - jag lär också bli en pensionerad tant något tag ;)) Men det kunde vara på sin plats att då inse sina begränsningar istället för att stenhårt gå ut med att alla andra är idioter....suck. Det blir intressant dethär ännu...;) kram på er.

sussi sa...

Underbar blogg! Har du flyttat till Ekenäs? Då lär du nog få MÅNGA horn i pannan! Lycka till!

Maggi sa...

Sussi...hahahaaa..visst har jag det. Du menar det? Att jag kommer att blir en sjutaggare av bara farten liksom? :)