SO LONG SUMMER...

Jag har haft en riktig "långkörare" här i marginalen. Man har kunnat följa med hur Agapanthus-knoppen har utvecklats till blomma (det tog ju sina modiga 30 dagar, drygt...) Nu l o v a r jag att ni skall slippa den...kunde bara inte låta bli att fota den ännu en sista gång igår när solen (!) tittade fram efter en störtskur :). Denna bild får också vara den sista sommarbilden - Nu har jag fått höstväxeln på...och det är underbart! Jag älskar hösten!!! Mmmm, ljus, brasa, rödvin, sockor, ylletröjor, filtar, halsdukar, gryträtter, rödvin (ojdå, igen???), oljerockar, gummistövlar, och brödbak! Jag är urusel på att baka bröd på sommaren (har ett resept på en batongliknande sak som man bara rör ihop alla ingredienser, låter det jäsa och tippar ut allt på en plåt och så in i ugnen. Schvissschvoss så är det klart;).

N ä s t a n lika simpelt är receptet på en Foccacia som jag hittat någongång nånstans på nätet, (tyvärr vet jag inte källan till detta recept - för jag kommer inte ihåg var jag hittat det - förlåt - :))...

Foccacia

50 g jäst
5 dl vatten
1 dl olivolja
2 tsk salt
1 tsk torkade örter (man tar vad man har...)
13 dl vetemjöl


Smula jästen och tillsätt fingervarmt vatten.
Tillsätt olja och kryddor
Blanda i vetemjölet
Kör alltsammans 4-5 min i bakmaskin
Låt jäsa 30 min
Knåda och "banka" ut till en rektangel i långpannan
Låt jäsa 30 min till
Pensla på olivolja innan gräddningen
Strö över basilika (eller rosmarin) och flingsalt

Grädda 15-20 min nere i ugnen i 225 grader.

Det doftar så gott i köket när man bakar dethär brödet! Åh, jag blir jättehungrig!
Pröva, hoppas det smakar!
Hörs! M.


Inga kommentarer: