SKOLSTART

Jaha, så är skolåret igång då. I morse trampade lillungen iväg på cykeln så att stenarna strittade.

Han verkar ju ganska ivrig - för att vara en person som för nån dag sen ha gav den uppfattningen att skolan är blääääh!.

Så kan det ändras :). Får väl höra ikväll hur första dagen varit...? Han har fått ny lärare, eller egentligen en vikarie för ett halvår, hans lärare sedan ettan har ett sabbatshalvår (och det är hon värd!). För mig blir det dags att plocka fram min dammiga megasuperrulle av kontaktplast. Dammig är den av den orsaken att jag för mångamånga år sedan köpte en ENORM rulle lite tjockare kontaktplast som jag tänkte skulle räcka till äldre sonens behöv ett par år eller så...Nu är jag inne på andra ungen och gudvet hur månte året. Den tar aldrig slut! Lite mindre (och mycket dammigare) har rullen blivit, men jag tror jag kommer att ha kvar av den ännu när mina barnbarn går till skolan...Fast, DÅ har nog klistret redan torkat - det är redan nu lite siochså med kontakten mellan plast och bok...men hållbar - det är plasten så det förslår!

Känner mig lite präktig alltid när jag står där och plastar böcker. Jag vet inte varför? Sådär som när man kokar köttsoppa eller ha stickat en socka (eller ett par då ;)...

Så ikväll blir det sådant pyssel...och så tror jag att det blir lite norstalgi-mat :).
Antingen blir det kantarell-stuvning eller så en vardagsfavorit i vår familj: Skinkpannkaka med lingonsylt!

Det är lite rejäl höstkänsla över det - och det kommer jag ihåg från min barndom...Det hörde ihop med skolstart och lite småkyliga kvällar! Sånt tycker jag om att förmedla vidare till ungarna mina...Om de sedan uppfattar det som en "kulturgärning" eller så är en helt annan femma ;) heheh.





Hejdå, M.

Inga kommentarer: