SKÖN SVALKA...


Den ihållande värmen har satt min lust att laga mat på prov och rätt ofta har det blivit att ta till riktigt enkla lösningar, som nudlar till exempel.
Jag tycker egentligen inte om starka smaker, vilket nudlarna ibland är, men har kommit på att om jag blandar i en tesked majonäs,creme fraiche eller liknande så blir det hela lent som sammet, men ändå med lite sting. 

Medan jag "tillredde" mig min enkla middag började det blåsa upp, riktigt rejält. Vinden kändes totalt annorlunda än något jag känt på hela sommaren. Med undantag för midsommaren.

Måste dubbelkolla att temperaturen faktiskt fortfarande vid sjutiden på kvällen visade sig vara kring 26 grader, men vinden, den vinden, fick mig att ta på mig en ylletröja (!!!!) och det kändes minst sagt märkligt att ha ett klädesplagg med ärmar. Stickiga sådana. 
Brukar inte uppleva tröjor som stickiga, men nu känns de lite så. 


Vinden tilltar som sagt och jag hakar fast verandans fönster så de inte skall slå i vinden. 
Skall skaffa ordentliga hakor, men det - precis som så mycket annat - har blivit ogjort i sommarhettan. Min lista på saker att ta itu med efter hettan är rätt så lång, kan jag säga! 


Men nu är vi här, och vinden gör att det lite lättar i det där smått ångestfyllda hett-centrumet 
i hjärnan på en. Min hund, den fina Aida, som är familjens värsta soldyrkare och kan ligga i timmar och bara dåsa i solen och aldrig, aldrig går och doppar sig i havet har brutit sina sommarrutiner och oftast lagt sig i skuggan och till och med sakta vandrat genom vassen för att bli lite sval på tassar och mage. Man kan inte med bästa vilja kalla det att simma, men är så nära man kan komma då det gäller Aidas uppfattning av simning. 


Idag har ingen av oss badat. Inte ens doppat oss. Svalkan har som sagt vinden stått för. 
Och det är rätt så prima! 
Sitter här på verandan dit kvällssolen lyser så fint. De senaste veckorna har jag nästan bett en liten tyst bön om moln till kvällen, men idag känns det riktigt skönt här. Precis lagom den där kombinationen sol och vind. 

Har en liten känning av att det gäller att njuta av kvällen just som den är. 


Inga kommentarer: