MEDIEFOSTRAN

I veckan kom det hem en liten broschyr, med goda råd till föräldrar gällande barn och internet, bland annat. Det fick mig att reagera på att jag nog var en mycket mera aktiv tidspolis gällande tv-tittande, tv-spel och dator spel när min äldre upptäckte allt detta...Jag var på honom som höken, vilket han inte är sen att påpeka nu när den yngre är i den åldern.

Jag måste nog erkänna att jag inte alls är lika snabbt där med tidtagningsuret för att kolla att han inte spelar för mycket, tittar för mycket, att han gör något annat vettigt.

Har jag blivit slappare med åren? Eller kan det vara så att på tio år, mina ungars ålderskillnad, har attityden till medier ändrat hos dessa nu tio-åringar?

När min äldre fick sin första mobil satt han och spelade och höll på, hela tiden.

Den yngre kollade vad där fanns för skoj en dag och sen dess har den varit - bara en telefon...

Eller kan det vara så att jag inte reagerar lika starkt på lillungens tid vid datorn, för att jag sitter ganska flitigt själv där???

Sedan jag skaffat mig en bärbar som jag kan ha i famnen om kvällarna har det blivit så att jag nästan kunde skruva upp den här skylten ovanför min stol...
Så dom skulle förstå;)


Hehe, nästan som en hund vaktar sitt ben är mitt förhållande till min stol OCH dator...

Jag förvarar mig naturligtvis att jag som KVINNA klarar av att göra flere saker samtidigt. Kolla nyheterna på TV, övervaka läxläsning och skriva djupsinniga och intressanta blogginlägg...ups, nå... inlägg iallafall...;)

Men jag MEDGER att jag suttit fast vid datorn många timmar den senaste månaden. Jag har inte bara surfat omkring hos er... Som den glada amatör jag är när det gäller fotografering så har jag aldrig riktigt fått ordning på mina fotomappar. Det har tagit tid att få allt samlat och riktigt ordning på mapparna. Och när jag nu höll så ville jag pröva på att göra en bok av endel av mina bilder.
Det var riktigt, riktigt roligt!



Dethär fick bli min "testbok" eftersom jag inte gjort dethär tidigare, men nu när jag vet att resultatet blev riktigt bra så har jag ju några idéer...hehe.


I morse när jag öppnade datorn för att svara på ett meil kom lillungen insläntrande, klämde ner sig i samma fåtölj som jag och sa:


- Vet du mamma, jag tycker riktigt synd om dig som måste hålla på med datorn hela tiden! Först på jobbet hela dagarna, och så hemma på kvällarna...


- ???


VEM mediefostrar vem här nu?


Inte skall det gå såhär, inte!



Måste lite förvara mig här nu känns det som...Jag har faktiskt varit ute flere TIMMAR idag och lyckades fånga honom här på kameralinsen bland annat...Det var han som väckte mig i morse med sitt *ratatatatatatataratatatata...ratatataratatatata..* mot elstolpens plåtskydd..


Nån har vårkänslor?


NU skall jag stänga lådan här och inte öppna den, eller vi får väl se...kanske jag bara lyfter lite på locket och kikar in...DET räknas väl inte???


Ha en skön söndagskväll,


Medieberoende

3 kommentarer:

Home No.1 sa...

hej , du kunde lika gärna ha skrivit om mig är precis likadan och har väl aldrig varit mer vid datorn än jag är nu när jag bygger min webbutik...hih...men visst är det kul!!!
Kram ha en fin vecka!
Annica.

Änglahem sa...

Hej Maggie,

Jösses så många härliga och underhållande inlägg jag missat här!
Detta sista har jag suttit och fnissat åt....jag har ju haft semester från bloggen i två veckor, men dessförrinnan kunde det varit mig du skrev om där! Det är väldigt lätt att bli beroende av detta media!*fniss*.

Men! vad kul med din bok! Hur har du burit dig åt med den?*nyfiken*.

Jaa du...undras om det blir lyft på locket ditt ikväll*blink*.

Ha en skön start på nya veckan!
Kram, Ulrika

Jojo sa...

Vilken härlig ide med att göra en foto bok!
Skulle bara behöva en ordentliga kamera först.. =(

Tack för din kommentar. Kul med respons. Var lite rädd att jag får ägg kastade i skallen på mig då jag går med barnen till skolan nästa gång. =)

Men ändå, jag står ju för det jag säger så de kan ju kasta då =)

Löjligt begrepp det där curling föräldrar, men det är ju ännu löjligare med dem som utövar det..

Bamse kram Jojo