ÅRETS LJUSASTE DAG...

...får mig osökt att tänka på belysning och lampor...*hihi* så murrigt som vädret var så är inte tanken sååå långsökt som man skulle kunna tro.


Nu har jag ju inte helt hejvilt gett mig in för att 'förvita' tillvaron i stugan. Jag vill faktiskt lite hålla kvar dendär grovhuggna stock-känslan - också.


Så det blir en liten balansgång här...Hittade förra veckan en jättesöt bordslampa på Indiska som jag hade vissa svårigheter att lägga tillbaka på hyllan. Men eftersom jag lovat mig att inte köpa nåt om jag inte har en given plats för den, så blev den kvar där...



Nu är ju faktum det att jag redan har smygit in en hel del sirligt i lampväg...Taklampan ovan matbordet är de facto också från Indiska för nåt år sedan. Och i köket hänger en gammal skomakarlampa som fått en spetsduk över sig.



Här är det faktiskt inte bara estetik som spelat in...Utan denhär duken på sig bländar lampan de som sitter vid matbordet, eller i korgstolarna vid brasan. Och jag vill inte sänka lampan heller, för då slår jag skallen i den när jag står vid "arbetsbänken" och hackar min basilika...


Det är kanske det som tilltalar mig mest med inredning (jag har säkert sagt det tidigare...) men det tål att upprepas: Det SKA GÅ att kombinera estetik med det praktiska *stampar med foten*. Ett estetiskt hem SKA också vara praktiskt. Och praktiska lösningar SKA kunna göras vackra!


Här på stugan har jag ett och annat praktiskt problem att ta itu med. Isynnerhet sovloftet med inte mycket till takhöjd att tala om kommer att erbjuda en och annan tankenöt att knäcka...Här kan man glömma att släpa upp möbler om de inte är av lekstugestorlek...eller IKEA så man kan ta upp möbeln i tusen små delar.



Det skall jag ta itu med under mina veckor därute...fast om solen skiner och det är varm, så tar jag itu med det nästa år;)


Till Midsommaren släpade jag med några underbara pioner, de symboliserar sommar för mig. Därute i skärgården är det inte sådär bara att gå ut och plocka sig en bukett blommor...Det skulle nog bli en bukett i dockhus-storlek i såfall:



Lilla Linnea - hon är så himla söt! Mina grabbar delar inte min entusiasm när jag stoppar dem under en skogspromenad för att böja sig ner på knä för att överhuvudtaget få syn på henne...


- Ja-a...visst!?? och så stövlar de vidare över stock och sten himlandes med ögonen...

Annat var det med Calle von...han förstod sig på henne han;)



Och sedan till riktigt underbara midsommarnyheter:
Familjen Svan var ute på söndagssim med sina fem...tyvärr så långt ute till havs så jag fick skruva objektivet till max och sen ännu ett par extra varv, för att få dem ens lite på bild...Suddigt och otydligt blev det, men här är de i allafall:)



Ha nu en skön sommarvecka, det skall ju bli lite varmare nu...njut av semester ni som har det och vi andra får njuta av väntan på semester;)


Stor kram.M.

P.s. Tusen tack för era underbara kommentarer - och dikterna - som var så himla vackra!!!!!!! Ni skall veta att jag blev så glad för dem!!!!

1 kommentar:

S o F sa...

Linnea.....så skir, fin, romantisk...och bara helt underbar!

Ha det gott!