NYTT ÅR - NYA TAG

Jap! Så borde det kännas...men nu har jag väntat 4 dagar, och ingenting händer. Ingen nytt-år-energi-storm vill infinna sig. Ingen riktig sprudlande glädje för det nya året med tusen ideér i släptåg...Jag tror jag vet vad det kan bero på:

De senaste dagarna har jag roat mig med att flytta!

-Nej, nej, inte privat utan på jobbet. Och det är inte alls lika roligt!


Att packa ner mappar och papper i flyttlådor för att sedan plocka upp dem igen...*stööön*. Det ger liksom inga inspirationsvibrationer av något som helst slag. Det är bara tråkigt. En mapp är en mapp fast jag så skulle placera den på diagonalen. Uuuurtråkigt. Blundar jag nu så ser jag bara flyttlådor!

Så när jag nu är i farten med att packa ner, så åkte julen definitivt ut nu i helgen. Julgranen står ännu kvar till trettondag. Lillungen, som är hos min bror och förgyller hans tillvaro några dagar kommer hem i morgonkväll, så han får ta itu med julgransplundringen med sina kompisar på tisdag. (Bara jag nu kommer ihåg att inhandla lite godisss att fylla strutarna med - det var den motivationen jag hade när jag envisades med att hänga en massa vita pappersstrutar i julgranen. Hehe, varför skulle man ANNARS hänga vita pappersstrutar i granen???)
Jag vet inte hur det är med er, men jag har fått nästan hela denhär dagen att gå åt till att plocka bort allt julpynt. Inte så underligt i och för sig...jag hade ju en hel månad på att plocka fram det. Och så skall allt bort på bara en dag...Jag känner nog en liten fläkt av vemod och någonslags ömhet när jag packar ner julen. Man packar ju inte ner bara prylarna utan också minnen och känslor från just denhär julen.
Jag lovar - så känner jag det INTE när jag i packat ner mapparna på jobbet;)... Där har jag nog bara kännt av flere års damm. *Atjooo*

Lite skönt är det nog också när det blir lite avskalat härhemma efter allt pynt och alla julgrejer. Eller avskalat och avskalat - det är väl ändå ett litet relativt begrepp när det gäller mig...men liiite mindre prylar är det i allafall i knutarna;)
Bara jag fått flytten undan på jobbet och flyt i den nya vardagen så skall jag gå omkring härhemma med den blicken. Den där spanande, fundersamma, planerande blicken som får min familj att stöna högt...min plånbok att skälva och krypa ihop som ett jagat djur (fast den är nog så skinntorr vid dethär laget, så den borde inte ha mycket att rädas för *fniss*)...men som fyller mig med energi. Jag litar på det! Annars kan jag lika gärna gå i ide..
Nu skall det bli broccolisoppa, recept i senaste Lantliv. Det ni!
Sköt om er! Jag tror nog att det skall bli ett bra år dethär! Min goda, gamla vän har ett talesätt som han kört med sen han var tonåring: Man har så roligt man gör sig! Låt det bli temat för 2009!
Skön söndagskväll! Kram, M.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka fina söta bilder du visar här. Visst är det jobbigt att flytta även om det är på jobbet, packa ner och städa undan och packa upp och hitta allt man behöver.....:)

Ha en fin dag

Kramar @nette

Jojo sa...

Aaaah, flytta på jobbet, vet vad du menar, pest pina och plåga =)

Fast ok, inte var det så värst muntert att flytta privat heller, eller jo, nu när saker och ting smått börjar hitta sin plats men ändå, suck!

Har ännu endel saker som jag inte hittar.. Så störande.

Vackra bilder du visar, som vanligt =)

Ha en trevlig vecka!
Stora kramar Jojo