TRETTONDAG

Skön trettondagshelg på er alla goa!
Julen är ju som känt sprängfylld av traditioner, och hos oss har julgranen stannat inne till trettondagshelgen nästan oberoende hur mycket den barrar. Men bara nästan...För något år sedan var jag färdig att kasta ut den på julannandag för då hade den knappast ett endaste barr kvar...Däremot hittade jag barr i glöggen...och mej veterligen hör granbarr inte till igredienserna? Den julen åkte granen ut i ett mycket tidigt skede. När jag väl hade fått gran-eländet transporterad genom hela bostaden fanns inte ett endaste barr kvar på granen, men jag lovar; jag fyndade barr som gömt sig i husets små golvsprickor ännu vid midsommar. Där satt barren och bara väntade på att få anfalla små, försvarslösa, bara, sommarfötter!
Men i år har granen varit både fin och knappt barrat alls. Så skulle det inte vara för att hålla på släktledsgamla traditioner, så kunde den fått stanna inne. Ovan är den totala (!) mängd barr som den barrat - efter julgransplundringen!
Och granfoten ja...den tycker jag är så fin! Jag räddade den från ett soptippslass för många år sedan! Visst får jag fylla på vatten stup i kvarten (eller när jag kommer ihåg...)
men det är det värt!
När granen väl var plundrad och utburen, såg jag äntligen till att få internet-kontakt till vardagsrummet. Här kan jag nu sitta och blogga och vad annat man nu sysslar med på nätet;) i brasans värme och behöver inte längre sitta i gubbens tråkiga kontor;).
Jag vill äntligen ha lite "arbetsro"...*fniss*.
Nu skall ni inte tro att jag gått och köpt någon dyr och mycket teknisk mojäng som skulle få min dator att koppla upp så där bara *knäpper med fingrarna*...för sådana finns inte!!! Har haft ett par på prov...med den första hände ingenting. Den andra grunkan lovade lite om det var högtryck på kommande från väst och vinden låg på från rätt håll. Tre datanördar stod här och skrapade sig i skallen och mumlade:
-Det brukar nog...det här har aldrig hänt förr...ja-a, vad månne dethär skall betyda...
Ja, inte vet jag, svarade jag, men tack för besöket, jag skall nog fixa det på något sätt! Adjö, adjö!!!
Och så grävde jag fram denhär urtjusiga lådan som hängt med låååångt innan internet.
Snipp, snapp upp med locket....
...och inuti ligger borrar av sådan kaliber att jag kommer igenom väggen!
HA! Sagt och gjort, nu har jag borrat hål i väggen och pillat in en liten men låååång sladd och - voila! Allt funkar:)
Så nu är det frid och fröjd i detta lilla hus!
I morgon gäller det för alla att återgå till vardagen. Skolan börjar för lillungen och rutinerna tar över tillvaron. Och det är ganska skönt, det med:)
Ha en bra arbetsvecka alla! Och tack för att ni orkar kommentera, jag är ju själv så dålig på det...kanske beroende på att jag har vissa svårigheter att utrycka mig kort;) Nä, NU slutar jag!
Kram!
M.

2 kommentarer:

annashusidingtuna sa...

En bra kvinna reder sig själv!
Kram Anna

Jojo sa...

Bra gjort! Inget kan stoppa en blogg sugen kvinna, hahaa..

Energi, nej tyvärr har jag inte sån ens så det räcker åt mig själv. Orken har flugit sin kos. Men, jag orkar inte titta på min bastu panel hur länge som hellst, därav målningen.

Satt en natt och smetade på färg, lite små stirrig, hehe, men snart blir det så fint så fint så =)

Hoppas ni hade en bra morgon och start på denn vardagliga "vecka"! =)

Kram Jojo