SÅDAN HUND SÅDAN MATTE...


Både hund och matte känner sig lika vinterglåmiga...

Får inte riktigt något vettigt gjort...Det KAN också vara min kärleksfulla empati när gubben nu också är lite långsam med sina kryckor som får mig att hålla igen lite...Nja...den nakna sanningen är nog att jag bara är lite januari-trög. Som min lilla hundtant (hon fyller förresten 13 år idag; så ...."ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva...."

Med förströdd värdighet lyfter hon lite, lite på ögonlocket och undrar vad det tagit åt mig som sitter här och sjunger??! Sån är hon...när det gäller nåt skoj är hon genast alert och med på noterna, men däremellan tar hon den här märkliga familjen och alla andra varelser som kommer och går i vårt hus med största ro.


Med största ro skall jag också ta denna lördagkväll. Jag har gett mig ett heligt löfte...NU skall jag göra mig av med alla (njaaa...inte riktigt alla, men nästan...) inredningstidningar som ligger och tar rysligt mycket utrymme i mina hyllor. Jag har försökt att liksom lite gömma undan dem i något skåp, men likaväl tar de utrymme där...Ibland måste man bara rensa i röran och ikväll skall jag ännu ta en sista bläddring genom tidningarna innan de åker iväg till tidningshimlen. Jag skall memorera alla goda ideér på min hårdskiva som sitter någonstans bakom pannloben och så...nytt år nya tag:)


Riktigt sysslolös har jag ändå inte varit idag...skulle städa i byrålådorna i sovrummet men hur det nu kom sig så kände jag hur det började rycka i min höger hand och den bara drog iväg med mig till burken med penslar...och resten kan ni nog räkna ut själv;)

Gubben kom inhaltande i sovrummet just som jag stod i begrepp att svepa det första penseldraget över möbeln. Jag tyckte mig ana en liten uppgiven ton i hans röst när han försynt undrade:

- Och vad är det för fel på den då...som den är?

- FEL? Fel, upprepade jag fånigt. Det behöver väl inte vara fel på något för att måla om det???!

Ibland förstår jag mig inte på min man...eller kan det vara tvärtom?

Näääee, det tror jag inte på! Inte alls!
Alla ni därute, ha en skön lördagskväll! Vad glad jag blev när jag märkte att nya besökare ramlat in på min blogg:D. Skoj att ni hittat mig, jag besöker er också även om jag inte alltid lämnar fotspår efter mig;)
Nu skall jag plöja mig igenom tre årgångar av Lantliv!
Må gott alla!
M.





2 kommentarer:

Nicole sa...

Joo, jag borde ta tag i samma tidningsprojekt, men jag skulle behöva sitta en vecka! Jag brukar nämligen riva ur allt intressant och mappa in, men nu har det inte blivit av på flera år hmhmmm.
Jaa, tänka sig då alla inte förstår sig på detta med att måla =). Konstigt, konstigt...
Grattis till "tonåringen"!

Home No.1 sa...

Usch det låter som en riktig rysare "tidningshimlen" usch då!
nej Maggie så kan du väl inte göra!? Eller! ja ja det är väl bra feng shui att rensa i röran antar jag ..men lanliv...hmmm....till tidningshimlen...rysare säger jag bara!
Kram=)