EN VANLIG FREDAG

Jag gillar mitt jobb, det kan jag inte förneka, men det är något speciellt med fredagar iallafall.
Man vet att man har ledigt veckoslut framför sig. Och för oss inredningstokar kan det vara någon möbel som väntar på att vi skall ta oss an det, det kan vara en intressant loppis som bara väntar på vårt besök, eller så kan det hända att det bara blir lite omflyttning av grejer hemma...Det sistnämnda är hos mig helt relaterat till samligen papperslappar i min plånbok...och nu talar jag inte om kvitton - såna finns det oftast gott av...HAHAHA...
Fredagar är fulla av förväntan...

Och jag tycker det är en härlig känsla!
Ofta köper jag hem något fredagsgott...

Gräver fram en skål i luffarslöjd (selfmade faktiskt...;) för många år sedan) och lägger upp det goda till allas glädje... iallafall för dem som är tillräckligt snabba vill säga:)
Kokar mig en kopp gott, starkt kaffe och låter veckans stress rinna av mig som mjukt stearin...
Hela veckoslutet ligger framför mig, och jag får riktigt känna efter vad jag vill göra.
Inga måsten denna weekend.
Ja, ja... om man nu skall gå in på små petitesser så finns det ju lite smått "pyssel" som hör lördagar till...inhandla mat till familjen, stuva tvättmaskinen full med tvätt ett antal gånger, skura toaletterna, byta lakan i sängarna, och litelitelite bara städa upp där gubben slarvat...
Ridderligt har han erbjudit sig städa när han nu ändå är hemma med sitt knä. Alltså han har ju faktiskt sitt knä med sig hela tiden, men när han nu relativt nyopererad inte kommer särskilt långt från hemmets trygga vrå, så har han alltså erbjudit sig att veckostäda...Vilken kvinna utnyttjar inte ett sådant erbjudande? Att vi sedan har lite olika definition på vad en veckostädning går ut på skall vi inte gå in på här...men - det finns faktiskt större problem här i världen ;)
Ni har väl hört denhär:
"hellre lite skit i knutarna än ett rent helvete!"
Så här sitter jag nu och har knaprat i mig en söt kaka till kaffet och mår gott.

Äldre sonen har anlänt från armén, min veckosluts-låneson har anlänt från internatet, lillungen är vimmelkantig av lycka över att "stora" pojkarna anlänt, gubben sitter i soffhörn och kollar in någon dokumentär på TV, hunden sussar gott efter kvällspromenaden så jag har liksom räknat in alla mina "grisar", funnit att alla är tryggt hemma...och i morgon skall jag åka iväg och kolla in ett nytt loppis! Kan det bli bättre? En alldeles vanlig fredag?
Kram på er alla!
M.

1 kommentar:

Änglahem sa...

Låter ju helmysigt! kan riktigt se dig framför mig där du sitter och myser, värmen sprider sig inombords över att alla "grisarna" är hemma "and safe".

Hoppas att helgen blir precis så som du vill ha den! och att loppisen blev lyckad!

Kram, Ulrika