ÅTRÅVÄRDA TING

Hej på er därute i rymden!


När jag nångång ser något som jag verkligen vill ha så kan jag nog tänka mig att anstränga mig lite grann för att få det. Ja, ni vet...typ...föreslå för barnen att vi kanske kunde äta gröt till middag, högst varannan dag i en par veckor eller så. Eller lova mig att inte köpa en endaste inredningstidning på en månad om jag nu köper denna hett efterlängtade tingest hem...


Nämen, vad säger jag...ingen inredningstidning på en månad??? Har jag blivit galen??? Nå, vi tar nåt annat då...

Jag tror ni vet vad jag menar;)


Men handen på hjärtat, finns det NÅGON TINGEST som ni vill ha så starkt att ni är redo att:


Springa Coopertestet minst 2800 m, simma 200 m under 5 min, klara av skyttetester av varierande slag, tuff muskelkonditionstest, orientering, skidmarsch (utförs gärna då det finns snö;)...sen några veckors läger ute i skärgården med knappt någon sömn alls...och sen till sist:



Den sk.barettmarschen: En marsch på ca 70 km med 40 kg packning och tid max 1,5 dygn. Med uppgiftsposter som skall hittas och avklaras, gör man inte det får man släpa på extra tyngd...




Allt detta för att få denna tingest: Den gröna baretten! (Bild från försvarsmaktens hemsidor)


Jag är nog lite imponerad, såååå mycket har jag nog aldrig velat ha något...Om man inte räknar med de där enorma zinklådorna som jag envisades att transportera hem genom halva Europa engång - utan bil märkväl;)...


Ja men föreställ er att ni är 70 km hemifrån (i december) och har köpt 40 kg julklappar. Och så säger nån att ni skall traska hem med allt detdär...Och så när ni skulle komma hem efter ett dygn, drygt, så skulle ni få en mössa!!!


Detta skall mitt lilla gullegulle till son roa sig med i armén i dag...Jag förstår ju ungenfär lika mycket om livet i lumpen som sonen min begriper sig på fattigmanssilver och avskavda möbler, men så mycket har jag förstått att den gröna baretten är tydligen något mycket eftersträvansvärt...I det civila har man säkert nytta av avklarad barettmarsch! Jag menar, han måste ju vara perfekt att ta med sig på julklappsshopping!

Men allvarligt talat. Jag håller tummarna och har tömt alla apotek i nejden på skavsårsplåster och står i full beredskap att massera ömma muskler. Man är väl mamma...fast ungen har fått den åtråvärda mössan...jaja...baretten då!

Men han är inte där än...på onsdag kväll vet vi om han hör till de som klarat den.....För hans skull sitter jag här och tuggar naglar;).

Tänk ändå vad inredning lyser med sin frånvaro när man har ungen i elden...hihih

Kram M.

P.s Mot en lämplig ersättning kan jag hyra ut honom till bärhjälp när ni skall ut och julhandla;) Nå nej! Skojade bara....


2 kommentarer:

Änglahem sa...

Hihi...nääädu...det är då inget ännu som jag velat så mycket! Finns det något som kan vara värt all den svetten, skoskaven och träningsvärken? För en mösse....? Tur att jag inte är kille....kan jag ju bara säga...Men denna kille har ju en toppenpärla till mams som plåstrar om honom när han kommer tillbaks....när...innan jul får vi väl hoppas!*fniss* Ursäkta...men för mig låter det så jobbigt så det hade nog tagit minst till midsommar innan jag kommit "imål".....*suck* Är en otränad eller..?

Må så gott du goa!
Kramar, Ulrika

annashusidingtuna sa...

Jag hade nog också gjort som du köpt en massa plåster och olika linement osv.
Min son är 10 år och jag måste påminna mig själv om att han är så stor ibland.
Kram Anna