RASKA FÖTTER SPRINGA....

Hej kära vänner! Jösses vad jag saknat er!

Så här lång bloggpaus tror jag inte jag haft sedan jag började blogga...jag har inte ens hunnit tassa runt hos er och jag känner separationsångesten komma krypande:)...

Var jag hållit hus? Ja-a, på raska fötter har jag sprungit än hit och än dit...Det har bara råkat sig så att precis alla glögg/jul/lillajul/lucia/firmajul-fester har klumpat ihop sig på en och samma vecka. Vilket i och för sig kanske inte är så märkligt med tanke på årstiden, men ändå;)

Och jag vet ju mitt ansvar och känner att det är min tunga plikt att närvara på varenda en...*fniss*
Dessutom har några vänner och ytterligare min egen bror lyckats pricka in sina födelsedagar mitt i julruschen - så det har verkligen varit frågan om att ha raska fötter...Jag är inte alls avundsjuk på jultomten som skall hinna till bra mycket fler platser än jag, och han har bara ett dygn på sig. Stackarn! Men jag tror jag börjar ana hur han har det;)

Men nu skall det bli lite "JULEFRYD" i denna arma stuga!

Som motvikt till allt flängande smyger jag om nätterna omkring från rum till rum och tänder masssssor med ljus. Känns nästan som om jag skulle kunna dra ner på värmen till elbolagets stora förtret, så mycket som ljusen värmer...
Liiite pyssel har jag ändå hunnit med: Frosta kottar.

Lite fusk blev det dock...Istället för den klassiska äggvitan som bindemedel körde jag med limspray på burk (förlåt snälla Moder Jord, jag brukar vara mer ekologisk än så, men bara denna gång...) och så på med strösocker.
Just när jag var i full action med det kommer lillungen in i köket och konstaterar med förvåning i rösten:
-Mamma, du häller SOCKER på KOTTARNA??!!
- Jo, visst flir det fiiiiint? tigger jag om lite uppmuntrande ord.

- Bli inte ledsen nu, men VAD skall det föreställa? Och dessutom har du sagt att man inte skall leka med maten...

- Det skall föreställa F R O S T och är inte jämnförbart med att hälla ut pasta, ris, korngryn, solrosfrön och vetemjöl på köksbordet för att diverse arbetsmaskiner i miniatyrformat skall ha något att jobba med...sådesså!

Bäst att ge honom något annat att tänka på....
Lite pepparkaksdegsprovssmakning tystar kanske smultronmunnen på honom en liten stund...♥

Nu är det bara en julfest kvar, skolans, där lillungen skall vara "hedre" i årets julpjäs;)

Mellan alla festligheter och kalas har jag hunnit susa ett varv till sjukhuset och stuva in knäopererade och kryckberoende gubben min i LillaBilen (en syn för gudar!) så nu har jag honom lyckligt placerad här hemma. Julen kan komma...

Men nu skall jag bara gå en sen kvällspromenad med hunden till postlådan med en liten julkortsbunt. Det har faktiskt snöat lite här idag, och jag älskar så när allt blir sådär dämpat av lite snö...Jag blir så glad av lite snö:)

Och än mer glad blev jag när jag såg att jag fått en utmärkelse häromdagen! Men den får jag återkomma till nästa gång. Och likaså skall jag i morgon ge mej ut på rundtur hos er, och riktigt njuta:).

Saknat er! M.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Va trevligt att du är tillbaka!
Det blir lätt så här i dessa tider.

Men när du har lite tid, kika gärna in hos oss ... vi har nåt till dig.

Kramar Malin :)

Home No.1 sa...

ÄNTLIGEN!!!
jag trodde du gått i ide eller hamnat hos gubben i sängen på lasarettet...nee då visst ska man ha en liten paus om det behövs så här i raska tider!
Ha det så bra och ta hand om de dina!
KRAM!

Anonym sa...

Hallå där borta. Har saknat dig. Kul att du är tebaks....
Ha det så bra

Kramar @nette