Sill, lite som vanlig vardags-sill i all ära, men när man lite vill
skruva till det och få en lite, lite lyxigare stämning där till nypotatisen
så kan man ta till det här lilla knepet.
Finns antagligen femtiosju andra bra knep, men det här är det jag kör med.
Funkar för oss, liksom!
Jag har oftast en sillburk av något slag hemma i kylskåpet.
Likaså cremefraiche, rödlök, citron och sommartid växer det dill
i landet, så det är garanterat.
Rätt ofta har jag också en burk rom i frysen, eller en burk tångkaviar i kylskåpet,
Så om det kommer överraskningsgäster, eller jag bara vill skruva till en
helt vanlig sill- och nypotatis-middag så behöver jag bara köpa hem
en liten burk med kräftstjärtar för att sno ihop en lyx-sill.
Jag blandar bara ihop:
En burk avrunnen sill (kanske jag sparar lite av spadet)
En burk kräftstjärtar (kanske 1/3 del av mängden sill)
Creme fraiche så det täcker
Smått skuren rödlök
Rör eller tångkaviar så det ser ser trevligt ut
1/2 citron, finrivet skal och saft.
Och voilá!
Lite fusklyx är fixat.
1 kommentar:
Tack det där ska jag testa :D
Skicka en kommentar