SKÖNA SOMMARREGN...?

Inte mig emot...lite solsken skulle vara välkommet...
Hade planerat att hålla till i trädgårdslandet idag, men...så som det öste ner fick jag omprogramera mitt dagsprogam...
Att kalla dethär till trädgårdsland, är kanske att ta i lite, men mer än så behöver jag faktiskt inte numera. Jag vill gärna gå ut och plocka min egen sallad, min lök, mina rädisor, mina rödbetor, min mangold och mina sockerärter - men bara till färskbehov.
Håller på att rensa upp och dela på mina buskar som ramar in trädgårdslandet. Tyvärr är inte buxbom att lita på på mina breddgrader, men jag har hittat en buske som ger lite samma känsla...Dvärgmåbär.
Måbär som häck har jag lite här och var i min trädgård, och man kan klippa och forma den hur man vill. Tyvärr är den ju inte vintergrön, men det får jag leva med...på dessa breddgrader;)
Dvärgmåbär är som namnet säger en miniversion av vanligt måbär, har små blad och tål vilken klippning och formning som helst. Superb till kantväxt hos oss som bor utanför buxbomens överlevnadscirkel...
Mina måbär har "bott" i lådor som kantar mitt trädgårdsland. På bilden är de synnerligen tufsiga, men det beror på att jag inte klippte dem alls i fjol *slarv*...nu skall jag byta mylla i lådorna och ge dem lite mer mat (ny jord).
Men eftersom regnet öser ner är det inte alldeles lockande att ge sig i kast med det projektet... Men så TUR att man har andra projekt på lut då...hahaha...
Eftersom mina arma fingrar och händer redan är "vana" vid luffarslöjd fortsätter jag där jag blev igår. Hur slutresultatet skall se ut ser du här: http://svenska.yle.fi/matochfritid/tradgardartikel.php?id=2614
Vad mitt knåpande ledde till ser du här:
Egentligen skall jag ha denhär till en slags fågelmatnings...plats, med inträde bara för småfåglar. Jag har en låda som behändigt nog precis passar in här, men hur det fungerar har jag inte ännu testat. Jag tycker ju om när något har flere funktioner. Inte sagt att jag inte skulle ha en massa onödigt både inne och ute, men jag STRÄVAR till att allt skall ha en funktion, eller på annat sätt försvara sitt varande....och den här har ju TVÅ funktioner! Både fågelmatplats OCH blomampel. Nice!
Att den sedan är både skev och vind är bara charmigt... (ELLER HUR!!!)
Hade jag djupa revor av hönsnätet på händerna i går...är det inget emot vad jag har idag;) men skojigt är det!
(Och...istället för att skaka hand med en massa gäster i går kastade jag mig om halsen på dem och gav dem en bamsekram i stället...hihih...då kollar ingen in hur händerna ser ut!)
Och nu känns fingertopparna som om jag tagit tio nybörjargitarrlektioner efter varann...fingertopparna är....ö m m a!
Nu blir det att förbereda sista skolveckan, tänk, sedan är det sommarlov för lillungen - och bara 6 veckor till semestern min...*längtar*
Ha en bra arbetsvecka alla underbara därute i rymden!
Kram M.

4 kommentarer:

Lilla Blå sa...

Vad fint kort du knäppte i regnet.. Man ser ju regndropparna tydligt. Pysslet du gjort är jättefint.
Hoppas du får sol i morron så du kan vara ute lite i trädgården o pyssla.

kramar @nette

Home No.1 sa...

hej igen M, vad du pysslar och donar i din trädgård det ser så mysigt ut, tänk om jag kunde tycka att min trädgård var rolig också!
Luffarslöjden du hålls med blir skithäftig jag blir också sugen att prova!
Kram A.

S o F sa...

Du är bra!!

Måbär har vi också i trädgården, som en häck ut mot gatan. Visste inte att den fanns i dvärgvariant också, tack för att jag fick lära mig nåt nytt - igen. ;)

Ha det gott!

Nicole sa...

Så fin din bur blev, jättecharmig! Du är duktig ju! Jag ska nog prova på det projektet senare i sommar (tror jag nu i alla fall). Tack för tipset om måbär, såg intressant ut! Och vi är ju ännu längre norrut, så buxbom är tyvärr nog inte att drömma om här...