BÖCKER


Ja-a gott folk,

Som ni kanske redan förstått, så är mina intressen inredning (och allmänt fixande som hör till) trädgård (för i år lite styvmoderligt behandlad - men jag skall skärpa mig tills nästa år :). Men så är det en sak till jag inte riktigt klarar av att motstå...och det är detdär med böcker.
Länge försökte jag stå emot, för det finns redan en ansenlig mängd inredningsböcker (och trädgårdsböcker och kokböcker och yogaböcker och böcker om barn, om hundar, om, om...i min bokhylla. För att inte tala om...ja krhm. det får vi ta en annan gång...

Men nu kunde jag inte hålla mig:
Jag har beställt böckerna
Franske stemninger
och
Franske förnimmelser!

Behöver kanske få lite inspiration...

Det är nämligen så att min Mamma dog för ett drygt halvår sedan. Och trots att jag
känner att det är extra viktigt för mig just nu att ha det vackert omkring mig, så får jag inte riktigt till det. Inte lika enkelt som jag brukar.

Sorgen och saknaden skall få ta den tid det tar, och kontakten till allt det som man tidigare upplevt som "livsviktigt" försvinner för en tid. Och det är så det skall vara...Men jag tror att man ändå måste hålla en liten livslåga i liv till allt det som känns meningsfullt för en själv - även då livet luggar - och man tror att man inte orkar, eller ens bryr sig.

Men nu känner jag riktigt på mig hur min Mamma klappar i händerna av förtjusning där på sin vita molnkant. Hon skulle ha älskat dessa böcker.

Jag tror hon kommer att smygtitta över min axel i dom, så fort jag hinner hämta dem på posten.

Ser fram emot att riktigt få gotta mig i alla vackra bilder!!!

Och - sen drar jag väl fram penseln - om jag lite också känner mig själv...

Ups! Jag kan nästan höra hur min familj stönar (kärleksfullt?).

Men de BRUKAR nog gilla det jag fixar. Skakar bara lite på huvudet, men finner sig väl tillrätta bland alla kuddar, spetsgardiner och rosa pelargoner.
Har någon gång tänkt på att det inte är nåt större fel på deras manliga självkänsla, som gladeligen kan njuta - och uppskatta - det romantiska och skira.

Strongt gossarna mina ;)!!!!

M


Inga kommentarer: