nature photography garden food home inreding trädgård natur skärgård mat yoga

DENNA HETTA


 Det mesta har hittat sin plats här i nya hemmet, och jag smet till stugan över helgen. Dels för att komma undan hettan lite, men också för att jag har en hel del plantor som står i diverse kärl på stugan i väntan på sina nya växtbäddar. 

Äldre grabben var i grannstugan med sin japanska flickvän (ja, han var länge sambo med en koreansk tjej - uppenbarligen känner han för det asiatiska. Både när det gäller kvinnoskönhet och mat och kultur, skulle inte bli överraskad om han landade där borta i öster något tag för en längre tid). 

Men nu var de här, och han har hittat en tjej som badar bastu som en infödd finne! Även om temperaturen utomhus är tropiska + 30 °C, vilket inte är helt vanligt i Finland så här på försommaren...Det var trevligt att träffa henne, de har ju haft ett sk. distansförhållande sedan coronapandemin började. 

I morgon blir det ett litet pre-midsommar-kalas, eller en midsommarlunch, här hemma hos oss. Släktingar som pga sjukdom eller ålder inte kan fira midsommar på mer traditionellt vis får, samtidigt som de får se hur vi bor nu, en liten sill och nubbe - så där i förskott. 

Sitter nu på balkongen och skriver. Stojet och stimmet från den närliggande simstranden har tystnat och svalorna flyger över sjön. Solen har precis gått ner i en molnbank och jag hör hur grannarna börjar öppna sina balkongdörrar för att släppa in den ändå något svala nattluften. En gubbe ror sakta förbi ute på sjön. Han månar om att inte plaska med årorna. 

Det är väldigt stilla i natten. En sval bris kommer från sjön. 

Näktergalen har börjat sin nattkonsert. Inga kommentarer: