ÅSKFRONT


 När jag i morse tittade på min väderapp - bara så där för att kolla om det skulle bli 28, 29 eller 31 grader varmt idag, så hickade jag nästan till när jag såg att temperaturen på eftermiddagen skulle sjunka till humana 22 grader, alltså nästan tio grader svalare än det varit de senaste dagarna. Skulle också blåsa upp till 26 m/sekunden i vindbyarna. 

Det är ju bara en åskfront som får till sådana variationer. Och mycket riktigt, söderifrån kom en front som gav rejäla vindar, svalt väder, en liten regnskur. Skönt! 

Så mycket blixtar var det inte eftersom de flesta blixtar var sk molnblixtar som inte slog ner, men ett ständigt muller var det i alla fall. Ett par gånger brakade det till ordentligt och det blev tydligt att blixten slog ner någonstans i närheten. Det är dels väldigt sällsynt att det är så här hård (svår?) värmebölja i början på juni och dessutom att det varit såpass mycket och på sina ställen hård åska redan denna sommar. 

Få se hur resten av sommaren blir? 

Vattnet i vår sjö är redan en bra bit över 25 grader. Temperaturen i havet har jag inte mätt, skall göra det bara jag kommer ut till stugan i morgonkväll. 

För se, gott folk, en arbetsdag till och jag har semester! En hel vecka ledigt sommarhäng på stugan! Resten av semestern tar jag ut sedan mot sensommaren. Jobbar man i en liten organisation så är det en hel del pusslande med att få allas semestrar att gå ihop. Alla kan ju inte vara lediga i juli.

Själv är jag helt nöjd med att ta semester mot sensommaren, men en vecka nu efter all flyttrumba känns välkommet för att inte säga behövligt. I går for ett flyttlass med grejer som funnits på gården till Sverige till min svägerska som bor där, och ett annat flyttlass går nästa vecka till min andra svägerska i Kyrkslätt. 

Stallvinden är så gott som tom, några av de gamla möblerna från mitt barndomshem, som jag aldrig riktigt fått att passa i något av mina hem, har hittat nya hem åt sig. Det känns bra! 

Men ännu om väder. Himmel vad skönt det är när det är lite svalare. Känns som om tankarna åker runt lite snabbare och blicken känns lite skarpare. Fast värmen skall ju återkomma.



Inga kommentarer: