GLÅMIGT...

...hur jag än gör så lyckas jag inte riktigt med att skaka vinterglåmigheten av mig. Känns som om jag kunde sova en vecka nonstop. Minst. Borde ta itu med att slipa och måla om köksstolarna. Har jag lust att göra det just nu. Nej! Borde plugga in mig på nya arbetsuppgifter. Har jag lust med det just nu? Nej!
Borde, borde, borde...
Har jag blivit biten av vårtrötthetsflugan eller vad är det? Kunde gräva ner mig bland bolstren och inte komma fram förrän solen kommer fram på riktigt! Och börjar smälta snön. På riktigt! Riktigt sådär rasande smälta snön. Jag har snön upp i halsen nu!
Jag kan inte låtsas att jag tycker att vintern är skoj. Två månader vinter skulle vara ok för mig....Inte fyra...fem..

Jo, jag vet att jag låter som en gnällspik, och jag vet att tiden går, att ljuset är här och vi tassar sakta mot ljusare tider! Jo, jag har hört fåglarnas titityyy om mornarna då jag gör mig redo att släpa mig till jobbet.
Det är just det, att just nu tycker jag att jag släpar på mig vad än jag gör!


Köpte hem lite blomdoft, tänkte om det skulle få igång mina vårkänslor...men nja...jo kanske lite. Men inte så där att jag skulle känna nån sprättande energi i någon av mina sovande celler. Det är som om hela min kropp skulle svara; "Bla, bla, bla....vi har hört om våren, men tror inte på den förrän vi ser..."
Till råge på allt hade jag i veckan besök av ett sånt där magvirus som möblerar om bland inälvorna...Tjo?


Som jag skrev tidigare här har jag inlett en inte-shoppa-nåt-onödigt-period. Så trött som jag varit har det inte varit svårt alls. Jag har inte orkat ta mig nånstans var det skulle finnas några som helst frestelser..hahahaha.
Tvärtom har jag kritiskt gått igenom mina skåp och skrubbar och skrymslen, och hittat en hel del som jag kan tänka mig undvara.
För första gången i mitt lilla liv skall jag nu SÄLJA en hel del prylar och mojänger på loppis.
Har till och med beställt både bord och tid. Bra så, annars skulle det nog bara bli vid tankestadiet. Nu MÅSTE jag samla ihop en hel del dittan och dattan.
Måste göra lite utrymme i garderoben för sommarkläderna :)


Jo, jag vet att det inte är riktigt badsässong än, annat än för de verkligt tuffa, och dit räknar jag mig inte. Kanske skulle jag vakna ur min diffusa vinterdvala om jag skulle ta mig ett dopp?
Vad jag ser fram emot är en liten vecka av sommar som man kan beställa på nätet (obs! Shoppade den INNAN jag inledde min inte-shoppa-period, så det räknas inte!)

Hoppas lillungen också får lite färg på kinderna:) Vi är nog båda i behov av lite semester och sol och värme!
Jag sätter mitt hopp på det att det skulle sätta fart på min energi också. På nåt vis skall den väl gå igång!

Vanligtvis brukar jag vakna ur min vintersömn när frökatalogerna dimper ner i postlådan. Men icke...
En blick ut genom köksfönstret får varje spirande vårkänsla att krokna.
Ser ni de diffusa upphöjningarna? Det är inte vinden som drivat snön - det är mina b ä r b u s k a r!
(Som jag tänkt beskära i mars...I don't think so....)


Om jag minns rätt innan snön kom för....väldans länge sen...har jag en färdigt uppgrävd rabatt som väntar på innevånare, nånstans i allt det vita. Nu borde det ju vara på plats att sitta och planera, men nja...kanske i morgon?


Helt sysslolös (pysslolös) har jag väl ändå inte varit. Här en postlåda som jag målat som beställningsarbete. Låt vara att ägaren lite smått harklande sa att både han OCH postiljonen börjar bli lite nervösa på den tillfälliga plastpåsen som fungerat som hans postlåda en tid nu.
Så småaktigt av postiljonen...Vad jag förstod så böts plastpåsen ut nu och då - är inte det variation i arbetet så vad...;)

Så hemskt mycket variation i menyerna här hemma är det tyvärr inte heller. Glåmighetsperioden sätter sin spår överallt! Tacksam över att min lilla familj utan större protester tuggar i sig det mesta jag ställer framför dem.

Men ikväll blir det gamla minnen med en vänninna från ljuva ungdomen! Senast hon ringde för att fråga en adress tog samtalet tre timmar...
Glad att det finns de som står ut med mig  under mina glåmighetsperioder! Har märkt att de oftast faktiskt sammanfaller med månaderna november och februari. Glåmighetsperioderna, inte vännerna...haha!
Ni är alla värda en liten medalj! Påminn mig att jag skall pyssla ihop sådanan - leverans i.....bäst att lämna det datumet öppet...okej?

Lillungen traskade just förbi mig här med en kompis i släptåg.
- Visst är det skönt att få gå omkring i kalsonger en hel dag?

Hmm...jag kunde gå omkring i "kalsonger" någon vecka framöver...tills jag kunde plocka fram mina blommiga klänningar och trippa ut i vårsolen.

I väntan på det!

Må gott alla blomknoppar därute!

M.

Inga kommentarer: