PORTRÄTT...

...även om jag ofta, ofta släpar på min kamera, så är det sällan, eller egentligen aldrig som jag skulle roa mig åt porträttfotografering. Jag känner att jag inte kan. Jag vill gärna fota saker och ting från ovanliga vinklar, och har massssor att lära mig ännu om fotografering. Skulle så gärna gå på en fotokurs, men det är som det är...finns så mycket annat som jag OCKSÅ vill hinna med. Och nu i vår blir det valpkurs i lydnad för mig och Aida...och så dansar sonen hiphop...och så ja, det finns liksom bara inte utrymme för det just nu.
Men, man kan ju också tänka som så att då finns det en massa roligt att vänta på. En dag går jag ännu en fotokurs! Tills dess får jag gå på känslan med fotograferandet.
Men så kom det sig att min ex. önskade få några porträtt av sina söner. Och eftersom jag vet att han är en vän av det mer klassiska i fotoväg, så riggade jag upp en Mycket Enkel och Provisorisk studio i vardagsrummet. Sedan visslade jag på pojkarna, som med sällan skådad entusiasm ställde upp på porträtt- fotografering. Efter lite övertalning som innehöll både mutor och andra löften om fördelar, så ställer de sig snällt till mitt förfogande.




Det går ju bra det här....
....tills fnisset tar över.
 Både framför och bakom kameran...




De älskade sönerna klarar av knappt två minuter i samma soffa innan fjantandet tar vid...
...och jag har svårare och svårare att hålla kameran stadig för allt fnissande...


...tur att det ändå finns de som precis vet hur man skall posera...


...för det kan man inte säga om alla :)

Jag skall nog öva lite ännu på dethär med porträttfotografering. Alternativt skaffa andra modeller?

Ha en skön lördagkväll nu alla därute.

p&k
M.

2 kommentarer:

mammiz sa...

Hej!
vad skönt att se dina pojkar ihop,
vi blev av med våran i böran av feb i år, han skulle fyllt 27 i mars. Varför kommer ju att gnaga hela livet i oss då vi trodde att han var den starkaste på jorden o aldrig skulle göra något så ohyggligt som att ta livet av sig, trots att han 5 veckor tidigare gift sig o har en lillasyster med sambo o liten Tyra på 1 år som han dyrkade över allt annat. Usch det här låter inget vidare som att jag ger dig dåligt samvete som har så underbara pojkar, men vill bara säga att se dom ger mig styrka att gå vidare i livet. PS tittar in på din sida då o då, därför detta inlägg ds.
mvh Marie

Maggi sa...

Hej mammiz! Mitt varmaste deltagande i din sorg, ingen som inte själv gått igenom den största av sorger kan riktigt förstå...Av mina vänner har tre förlorat sina barn, i cancer, i trafikolycka och som din son genom självmord. Så jag kan lite ana...All styrka i världen till dig, som har en tuff väg att vandra! Varm kram