IMPULSIV...

...och envis som synden är kanske egenskaper som jag glömde nämna om i min presentation.
År efter år stuvar jag ner en hel del lökar i mina rabatter. Vem dessa små underjordiska rumpnissar är som sedan flyttar på dem, eller tar dem med sig nånstans, eller o, hemska tanke, äter upp dem vet jag inte riktigt, men det är säkert att lika många lökar som jag gräver ner lika många blommor får jag inte!
Men dessa 'Angelique' (tror jag) kommer snällt år efter år. Hennes lökar måste lukta illa eller nåt, eller så är hon bara lika envis som jag?
Och så finns det lökar som inte kanske charmerar med sitt utseende, men är desto smakligare! Också för oss som vandrar PÅ jorden. Envis är den med, ploppar upp lite här och var i trädgården. Envis, eller impulsiv?
Tja, nå hur märks dessa egenskaper hos mig då? Jo, det senaste:
Kom hem på fredag från jobbet och märkte att jag skulle ha en hel kväll och en förmiddag riktigt bara för mig själv. Vad gör jag då? Som nybakad singel...går ut med någon väninna? Njuter av ett långt bad? Ser en bra film? Läser en bra bok?
Nixnax, impulsiviteten tar överhand och sätter igång med att s l i p a g o l v.
Jo, jag veeeet, och ni som följt med bloggen en tid veeeet också, att jag målade golven för sisådär två år sedan. Och i princip var det väl inget större fel på det, annat än att jag den gången målade med for tjock målning (spädde helt enkelt inte ut den tillräckligt) med den påföljd att det uppkommit små hack i målningen när nåt hårt fallit i golvet. Och det händer ju titt som tätt i denhär familjen. Nu kanske nån tänker att det är bara att måla dessa små "hack", men problemet är att det fanns en miljon sådana små...minst. Så det vara bara att kavla ärmarna och slipa hela ski...krhm golvet och måla om med tunntunn färg.
Envis som man är vill man ju ha målade, snygga golv!
Och impulsiv...ja, jag hade ju inget annat på lut en fredag kväll heller....;)
Så, alla som inte ännu målat sina golv, men som går och drömmer om det - späd ut färgen:)
Och resultatet? Jo, det får ni se en annan gång! Men fint blev det - tycker jag i allafall:)
Ha en skön vecka alla sköna!
Kram M.

Inga kommentarer: