ETT INTE ALLDELES LITET PROJEKT...

...har varit under arbete här lite till och ifrån de senaste dagarna.
















Förvisso hör jag till dem som ganska lätt och utan större
betänkligheter tar och skruvar upp målburken och börjar kludda, men det här projektet var ganska arbetsdrygt om man utrycker det lite lindrigt sådär. 

Men det var värt besväret! Alla gånger! 
Tamburen som var ganska mörk och hade den där bastu-furu-känsla som jag inte direkt faller i farstun för, så ändringen är ganska markant - till det bättre, liksom. Tycker jag :)

Tamburen är som sagt ganska rymlig, men mörk och verkligt besvärlig att inreda. Det finns liksom en trappa, elskåp, lite stolpar och i övrigt bara svår. 
Här gör man liksom inga underverk precis...
det är ju ändå utrymmet som skall svälja ytterkläder, skor, hundkoppel, ryggsäckar, väskor, mössor, vantar, halsdukar - och vara förutom praktiskt gärna lite mysig och fin då.
Och det är det där sistnämnda som är det knepiga.
Att få det fint - och ändå vara praktiskt.

Men att trappan nu är vitmålad gjorde åtminstone ett litet underverk åt känslan.
Så det är på gångs. Att få det fint.

Sådär som en liten vink till er som står och velar...Gör det! Måla!
Och som ett gott råd, jag målade allt annat utom själva trappstegen med möbelfärg, dels för att den målningen inte luktar, den är vattenbaserad och torkar snabbt. Och så är den inte så "rinnig" heller, vilket är en fördel med alla pinnar.
Men till själva trappstegen körde jag betongfärg. Luktar som attan när man målar, torkar  l å n g s a m t, men har en hårdhet, bara den härdats en vecka, eller två, som klarar av slitaget på trappstegen. 

Och har ni inte möjlighet att skicka bort familjen, måla vartannat trappsteg, så kan man använda trappan medan jobbet pågår. 
För det gör det. Det är inte ett projekt som man fixar en tordagskväll.
Men nästan!

2 kommentarer:

G:a Affären sa...

Oj, det gjorde verkligen skillnad!
Bra tips om betongfärg, hörs på ordet och känns förmodligen på lukten att det är en färg att slita på. En trappa utsätts verkligen för slitninngar, speciellt mornar strax innan avfärd till jobbet.
Ha det gott
/Cia

SIGURDSBERG sa...

Visst är väl Nobelpriset beviljat åt han/hon/den/det som uppfann vit färg? Visst?
//M