KAOSET...

...efter en flytt kan dra musten ur vem som helst. Lägg en renovering och intensiva arbetsdagar på det, en  lillunge som börjat ny (stor) skola och känner sig sisådär inför det, lite annat smått och gott i strul väg...där hittar ni mig just nu!
Jag vill helst slippa det här skedet, kaos-skedet. Jag vill ha ordning och rutiner. 
Jag älskar rutiner. När det är lite lagom småtråkigt! 
Jag längtar så efter att få ordning på tillvaron. 

Jag vill ha det klart. Hemmet. Jag känner inte längre samma längtan efter att pynja och pynta som tidigare. Jag vill att det skall vara klart. 
Nu!
Ändå rymde jag och lillungen till stugan, för mättnaden av att fixa och dona, att vara kreativ, att hitta på, att planera, att fundera ut, är total. 
Satte mig på terassen och läste en gammal bok som jag påbörjat för länge sedan. Här följer ett litet citat:

"Själv målar jag inte, vare sig landskap eller stilleben, men ibland upplever jag att jag bor i ett. Min noggrant utformade hemmiljö kan stundom kännas som en tvångströja som jag inte kan vrida mig ut ur. Det känns som om föremålen och deras placering i förhållandet till varandra med hänsyn till färg, form och infallande ljus har bildat en okränkbar komposition som inte tål den minsta förändring. Ibland har jag drabbats av en vild och förtvivlad impuls att röra om i alltihop, slänga kuddarna på golvet, skvätta vin på mattorna, strö ut tidningar och fat med halvätna smörgåsar och äppelskrottar, strunta i att lägga på sängöverkastet och låta tamburen belamras med tio par skodon som inte ens har rengjorts. Skaffa två katter och en kanin som biter sönder sladdar. Låta fullt utslagna tulpaner stå kvar i unket vatten medan de sidenmatta bladen sakta faller av och skräpar ner bordet med sin skamlösa skönhet. Jag skulle vilja ha det så och jag skulle inte vilja ha det så! Jag längtar efter kaos men klarar inte av det."

Jag kunde inte låta bli att le stort för mig själv...Jag har kaoset, med katt, äppelskrott, halvätna smörgåsar, ingen kanin, men väl en hundvalp som tuggar i sig allt som kommer i dess väg. Som den morgonsömniga person jag är får jag sällan på sängöverkastet. Jag, och andra har skvättat vin på mattan, tidningar finns lite här och där, för att inte tala om alla skodon i tamburen...
Jag har kaos, just nu lite mer kaos än vanligtvis.
Och när jag läser beskrivningen, citatet ovan, blir jag nästan lite glad åt mitt kaos.
Det kanske är bättre med lite skit här och där än ett rent helvete i allafall? 

Men liiite mindre (flytt-och renoverings) kaos skulle jag trots allt inte tacka nej till...heheee

Näe, nu skall jag sluta bloggbabbla och ta mig en bastu i den mörka augustikvällen. 

Gör det trivsamt i ert kaos, litet eller stort.
Det perfekta är bara tråkigt...

...intalar jag mig ;)

PoK
M

P.s. Citatet är förresten från boken: Sin ensamma kropp av Elsie Johansson

Inga kommentarer: