AIDA HAR ORDET...


"Matte tycker egentligen att det är lite märkligt när hundar (eller varför inte också katter) "skriver" genom matte eller husse. Ändå vet jag att hon ibland roas av att läsa just sådana kåserier eller blogginlägg. Hon är lite märklig ibland, min matte.
Ta nu till exempel dethär med veckoslut på stugan. HON tycker att sensommarvarma klippor är till för att sitta och glo ut över havet, eller ännu värre, sitta och glo in i en bok. Vad är det för skoj i det?
Jag menar, här kan man ju springa, hoppa, skutta, jaga gräshoppor och ödlor (fast då ropar matte NEJ med Stora Bokstäver).
När jag inte riktigt lyckas få igång matte som efter en arbetsvecka och renovering hemma bara vill vara, måste jag hitta på något att roa mig själv med. Jag förstår inte...man kan väl bara vara medans man jagar en avokadokärna nerför klippbranten? Man är ju liksom då också...är i gång menar jag.
Bara vara igång, liksom.

 När avokadokärnan försvunnit in under en sten kan man ta för sig lite mer utmanande och försöka få tag på en slända. De är snabba de!
Men det är jag också - så snabb att matte inte ens hinner få mig på bild.

Men visst, när jag fått göra av med lite av energin som spritter i kroppen, kan jag också uppskatta att krypa ner brevid matte och mysa en stund i kvällssolen. Men bara en stund.
Matte påstår att energinivån är lite ojämt fördelat mellan de fyrfotade och tvåfotade i familjen. Hon krafsar mig, precis där under hakan, som hon vet att jag tycker så om, och suckar lite.
Läser en stund, glor ut över havet.
Konstiga saker hon tycker om.
Men det finns saker som inte heller hon kan motstå. Och det är en promenad i skogen. Isynnerhet om där finns den minsta lilla chans att det finns svamp. Matte tycker om svamp. Hon riktigt lyser upp när hon hittar dem, fast endel bryr hon sig inte alls om. Konstigt!?
Jag gillar också att vara med i svampskogen. Men allra, allra mest tycker jag ändå om det nya som matte kommit på att jag skall göra. Hon kallar det att spåra. Matte påstår att det gör gott för mig att få använda nosen lite.
Synnerligen bra tycker jag om det som matte kallar köttbullespåra.
Lätt som en plätt. Man bara nosar lite i lingonriset och vips hittar man en köttbulle, och så en till och
så ännu en.
*Lycka*
Kanske det är så matte känner det när hon hittar sina svampar?

Sen brukar vi hålla på med nåt som matte kallar för skolning. Lydnad. DET är däremot inte alls riktigt lika kul...Eller jo, men inte just nu. Det finns liksom så mycket annat som är så himla mycket roligare, mer intressant. Matte småsuckar och muttrar nåt om tonårsfasoner.
Men sedan rufsar hon om mig och ler, vet du, det blir nog bra när liten blir stor...säger hon.

Vadå blir stor?
Jag ÄR stor - kanske inte så det syns, sådär om man räknar i cm och kg, men annars.
Och om det är som med svampar, så vet jag inte heller om det är en så god idé att bli stor?

Fast det kan ju hända att matte egentligen menade VUXEN?

DET lär hon få vänta på en tid ännu - det är alldeles för roligt att bara busa runt!
*hau*

Aida

Inga kommentarer: