SOMMARENS LJUD...

Japp, nu är fönstren tvättade! Jag ser ut, och solen ser in:). Men för mig innebär dethär med fönstertvätt också en annan dimension. Jag är uppvuxen i ett hem där alltid de inre fönstren plockades bort till sommaren och fördes "nånstans" i förvar.
Och jag har valt att ta den traditionen med mig. Nu är ju mitt hus av den gamla versionen där ytterfönstren öppnas utåt, och innerförnstren inåt. Ni vet, såna där mysiga fönster som man kan hänga ut genom...
Det händer att man skakar på huvudet åt mitt konkande av fönster fram och tillbaka vår och höst, men HALLÅ! Jag slipper faktiskt tvätta innefönstren såhär på våren, så jag konkar på dem så gärna så...(i år var det faktiskt gubben som erbjöd sig att göra det...*häpen*).
Men det viktigaste av allt.
Med enkla fönster i huset får jag in allt underbart vår- och sommarljud, allt fågelkvitter som hörs in när jag sitter och dricker mitt morgon kaffe vid köksbordet, det hör till mina vardagsnjutningar.
Soffan har fått en ny sommarklänning;)
Eftermiddags solen lyser passligt in här om man vill ta sig en liten siesta i solen. Eller som vi lite omskiver det...vi "planerar" eller "mediterar" - låter bättre än att bara ta sig en tupplur...*fniss*
Åh, vad jag ändå har längtat efter att få öppna fönstren, och låta den ljumma vårvinden rycka tag i mina tyllgardiner. Ibland vill vinden sno mina gardiner och river ut dem genom fönstret och där fladdrar de sedan som en glad vimpel. Och det är såååå sommarkänsla i det!!!
Till sommaren minskar jag ofta på mängden krukväxter inomhus. Även övrigt pynt minskas. Det har bara blivit så...det är lite skönt med en riktigt snabbstädad tillvaro under sommarhalvåret.
Och nu har den ju kommit...både solen och värmen så det är dags att rensa ut lite....
Lite snopen blev jag nog när jag tog ut min tjocka vintermatta från tamburen (som täcker hela golvet) och kunde konstatera att Något Golv Blev Omålat I Höstas...Slipat och spacklat, jo, men målat...nix. Nåväl, det är ganska snabbt gjort...eller?
Men målpenseln får jag ta itu med senare...nu har det varit fönstertvätt på agendan! Kolla, man SER ut genom mina fönster nu...thihi...och så hörs fågelkvittret ända in...
Härligt!
Och ute i rabatten sticker det ena gröna efter det andra upp sina trevande små skott.
Det är knappt så man hinner med!
Härligt!
Rapport från rabatten blir det nästa gång...Nu får det bli lite kvällskaffe.
Njut alla av våren nu. Vi har allt det ljuvliga framför oss!
Kram. M.

4 kommentarer:

Home No.1 sa...

Hej M ja nu är allt det underbara framför oss..nu ska jag prata med dotter Cissi på Skype jiipppieee!kram Annica

S o F sa...

Tack för titt-in hos mig och tack för underbara vår/sommar-bilder i ditt inlägg.

Verkligen vackert fotat!

Ha en fin vecka!

Home No.1 sa...

hej igen , hon är på Cypern och jobbar-säsongsjobb och man längtar så klart!
Kram A.

Nicole sa...

Så duktig du är som tvättat fönster redan! Och som tar ur innerförnstrena till sommaren, det låter ljuvligt!
Här väntar vi med fönstertvätten tills dammet lagt sig och så skulle visst några fönster målas i sommmar också, suck.