SHABBY CHIC I NATUREN

Jag nämnde visst i förbifarten att jag tillbringade några härliga dagar med att vandra omkring i Budapest. En härlig stad för oss, "shabby chicare"! Gammal historia vart man än vände sig, och ett charmigt förfall. Äkta...Jag tyckte det var riktigt skönt att inte stöta på dendär upp-polerade stadsglassigheten som man ibland kan hitta i europeiska städer.


Inspirerad av det här med charmigt förfall traskade jag ut i stugans närmiljö för att kolla det förfall som bara tidens tand har åstadkommit.




Shabby chic-naturel;)


Den gamla brunnen, sedan många år ersatt av en modern med pump...


Bord och bänk av stock som stått ute i många, många år...mossa och lav som krypit upp. Inte såååå skönt mot bara sommarben, men vackert...




Här......här sover tuvullen ännu sin skönhetssömn, hihi.




Om jag skulle vara en liten fågel, skulle jag nog boka denhär holken åt mig!


Dessutom är utsikten från holken inte tokig, den heller!




Min trogna följeslagare sedan 13 år....hon börjar nog bli lite luggsliten och shabby hon med...Men den goaste hund man kan tänka sig! Jag kan knappast tänka mig en tillvaro utan henne...




Vid husknuten hittade jag ett gammalt ämbar som varit med länge det med. Bottnet är nog inte längre något att lita på direkt, kanske flyttar det in en tomatplanta i ämbaret i sommar?


Åh, tänk att tassa ut på en solvarm klippa, gå fram till ämbaret och plocka åt sig söta, mogna tomater! Jo, det skall jag nog satsa på!




I övrigt gick påsken i vana banor...Agerade påskhare och gömde påskägg ute i terrängen. Ett sant nöje att se ungarna, egna och andras desperat galloppera omkring bland tuvorna och ut på klipporna, lyfta på grangrenar och kolla under stubbar och stenar för att hitta mina utstuderade påskäggsgömställen...Haha, det är ett sant nöje ;)!!!!!


Stugan tömdes på möss-skit (årets "skörd" var betydande!) och så plockades utemöblerna fram (borde olja/måla/skaffa nya i år...igen) grillen släpades ut ur förrådet (jösses, så den ser ut!!!)
Bastulaven skrubbades och bastu-ugnen värmdes försiktigt upp...(åh, ingenting går upp mot äkta vedeldad bastu!!!!!)
Isen hade gått från viken, och sjöfåglarna hade full rajttantajttan!
Våren har kommit!!!!
Kram!

1 kommentar:

Home No.1 sa...

vad underbart du beskriver allt jag ser det framför mig, tack!
Kram A.