NATTENS GÄST...

Här är han, gästen som kom i natt. Framåt eftermiddagen hade han lagt sig till ro i trädgården. Vi följde med varandra där jag satt vid mitt skrivbord och ordnade recept. En bra sysselsättning när huvudet känns tungt och nysningarna duggar tätt. Kom ihåg lillungens uttryck när han snörvlade i sin tur. Det kom en nysning. Så var det tyst en sekund och sedan hördes: OMG! It´s everywhere!!!
Nysningar KAN överraska.
Nåväl, jag hade finsällskap utanför fönstret. I regnet.

Framåt eftermiddagen slutade det regna. Det började snöa i stället. Uppgivet bläddrar jag vidare och sorterar lappar med sopprecept, utrivna tidningssidor och sådant i diverse högar. Soppor, vegetariskt, såser, thai…
Frågan är hur sjutton jag skall kategorisera dessa? Min matsmak är ju ett mischmasch av allt möjligt.
Att nu sedan få system på det. Hmmm. Kanske min hjärna inte orkar med den biten i dag.
Går och kokar mig mera te, i väntan på att grabben kommer hem från skolan.
Medan vattnet kokar upp går jag ut en sväng på gården för att få ens lite syre i näsborrarna. Det är fuktigt, friskt och kallt. Ok, må vara bra för de som är pollen-allergiska men liiite mer vår? Litelite?



Tillbaka vid skrivbordet, med teet, ser jag flugsnapparen ruska om sig med jämna mellanrum där han sitter i rönnen. Stackarn! Jag hade önskat honom ett lite mer varmt mottagande faktiskt!
Lyfter tekoppen till en rykande skål mot honom:
Kämpa på kumpis! Snart har du din tant här också.
Och du, fågelholken i ändan på ateljén är putsad, och dessutom var den ledig ännu för någon dag sedan. Där var ni i fjol. Ta och testa den! 


Oj, det blev visst två inlägg på en och samma dag! Nä, nu skall jag gå och röra ihop något nyttigt med en massa vitaminer i. Det får gärna bli lite gott också!
Man blir hungrig av att bläddra bland recept, minsann.
Och så kunde det sluta snöa!!!!!!!

1 kommentar:

himmelstäppan på smultronbacken sa...

Vilket skitväder! Stackars dig och stackars pippin. Här har det regnat vid flera tillfällen idag men emellanåt har jag sett solen. På kvällspromenaden med Assar satt en trast och sjöng i en grantopp. Helt makalöst vilken variationsrik sång! Då blir man på gott humör.
Ha en fin sista april. Kram Åsa