VÅRREGNET...

Vaknade vid fyratiden av att halsen var sträv som ett rostigt rivjärn och rösten därefter. Kände inte så mycket mer av förkylning, tyckte jag, men rösten var väck och halsen som ett öppet sår. Lillungen hade genomgått samma symptom en knapp vecka innan, så nu var det min tur. 

När grabben åkt iväg till skolan kröp jag ner bland täcken och dynor på nytt och somnade om.

Vaknade vid halva dagen (!) i en kropp som värker och en fortsatt trötthet över ögonlock som inte riktigt vill gå att skaka av sig. Ändå är det inte som en vinterförkylning, inte lika hårt, inte lika intensivt. 
Lite som om viruset inte riktigt skulle orka längre vara lika ettrigt. Skulle vara skönt om det inte blev så mycket mer än såhär.

Och varför är det så? Att influensavirus krymper och försvinner nästan helt då det blir vår och sommar här hos oss? 
Idag regnar det ett envist vårregn över min trädgård. Släppte hundarna ut en sväng då jag steg upp, såg att de strök runt husen som katter och höll sig under tak. Det har regnat en hel del nu. Bilderna tog jag häromkvällen när det också regnade. Visst är vårregn fint, men det kunde räcka nu. 

Medan jag sitter här vid mitt köksbord och sörplar på mitt te, så fladdrar det till utanför fönstret. 
Svartvita flugsnappar-hanen tycks ha kommit. Det är först gången jag ser honom. Kanske kom han på natten med vinden från söder? Sedan jag flyttade hit har jag alla år haft ett par boende här i min trädgård. Tänk om det är samma, och tänk att de hittar till samma lilla holk på nytt varje år. Jag slutar nog aldrig häpnas över det.



Naturens vattenreservoarer fylls verkligen på idag! Valborgshelgens väder ser inte speciellt mycket mer lovande ut. Om inte det blir mer och fler förkylningar i familjen, så kommer vi nog att dra ut till stugan.
Målpytsar och säckar med mylla är klara för att packas med. Och champagnen. Och sparrisen!

Nu skall jag försöka ge järnet på att skrämma iväg det som härjar runt i min hals. Vårregn eller inte, att dra ut till stugans sköna lugn är nog så lockande, nu när jag börjar tänka på det! 

Och svartvita flugsnappar-herren sitter i rönnen bland lurviga små mössöron med regn på fjädrarna. Det droppar från hans näbb. Och han ser rätt uppgiven ut. Liten.




Inga kommentarer: