SKOLSTART...

...rutiner, lite ordning på tillvaron, vardag.

I år känner jag mig ovanligt oförberedd inför skolstarten. Lillungen har varit hos sin pappa ett par veckor och landat härhemma hos mig då bara en ynka dag innan skolstart. En stackars trög mamma har lite svårt att hinna få sinnesstämningen omkopplad från sommarlov till skolvardag...;)

Lillungen börjar på femman, så det är väl för hans del lite sådär blasé. De första årskursernas barnsliga iver är över, men tonårens totala nonchalans har inte riktigt infunnit sig ännu, så det blir nåt litet mittemellan. Utåt lite "blääää", men ögonen tindrar...


Lillungen hade gått och hoppats så där smått att han storebror skulle ha hunnit flytta hemifrån till hösten. Det är också lite tudelat förstås. Han gillar ju, och beundrar sin storebror enormt, men samtidigt är det ju detdär om att få överta storebrors Stora Rum som lockar.

Nu har ju storebror gått och skaffat sig ett jobb alldeles inpå hemmets knutar, så han lär stanna kvar en stund till och sitter i Orubbat Bo I Sitt Stora Rum!

Så då var det bara för mig att än en gång skjuta på planerna på ett bibliotek (i pytteformat) och överlåta det forna kontoret till lillungen. Han har nu då ett litet sovrum, bilderna är därifrån, och ett litet lekrum - som ni helst inte vill se bilder ifrån...hehehe...




Har samlat lite smått och gott (kan ni tänka er?) som jag tyckte skulle passa i ett pojkrum. Glad för att även lillungen tyckte om det!





Sen var det detdär med symaskinen... Jag hade i gömmorna en gammal Singer som funnits i mitt barndomshem. Det är liksom inte bara foten utan hela kompletta funderingen (och den funkar!). Lite fundersam blev ju lillungen då jag föreslog att han skulle ha den i sitt rum, men då jag bedyrade med min mest övertygande mammaröst om att själva symaskinen faktiskt inte syns alls, gick han med på att ha det som bord.

I praktiken kommer det att bli ett bord för hans lilla dator (som han kommer att få i födelsedagspresent, ssshhh...säg inget högt!) så det räcker gott och väl. Ritar och gör läxor och sånt lär han fortsätta att göra vid köksbordet, som jag i tiderna och storebror gjort!



Så, här är hans lilla kryp-in. Hoppas han skall trivas här i väntan på Det Stora Pojkrummet!
(Den uppmärksamma kan se att fönsten ser olika ut, men det beror ju bara på att det ena ytterfönstret är under arbete i Fönsterrenoveringsfabriken i källaren...;))



Sängen är inbyggd med skåp ovanför som sväljer mängder av grejer, och under sängen finns lådor som sväljer resten. Små rum skall ha fiffiga lösningar. Och även den tuffaste av grabbar vill ha lite mjukis...om också av den tuffare sorten även den! Lillungen och jag besökte Muminland i Nådendal i somras, lite som en sån där nostalgitripp som man gör när man står på gränsen till att vara Stor men ännu också kan vara Liten om man vill.

Hem flyttade ett Stinky-mjukis, lagom tufft men gulligt mjukt...


Så, i väntan på födelsedagspresenten får det nygamla flygplanet stå parkerat på (symaskins-)bordet. Även om jag försöker undvika att tänka stereotypiskt när det gäller typiskt flickigt eller typiskt pojkigt, så är det bara så att ett skramligt flygplan bara skriker ut pojkrum - och det trots att det står på en gammal symaskin...;)

Det Stora Pojkrummet håller också på att genomgå en liten förvandling. Min äldre hade dock starka åsikter om att han bla bara och enbart vill ha rullgardiner där...När jag lite småförsiktigt sådär påpekade om att det skulle bli jättttteeemyyyysigt med lite fina gardiner så tittade han på mig sådär som bara vuxna barn kan se på sina mammor:

- Mamma, på allvar! Om resten av huset är sådär barockt som du tycker om, kan du inte skona ETT rum?

-Baro...vadååå?????

Ha en bra arbetsvecka alla söta barocka raringar därute.

Nu går jag och pudrar peruken....;)

kram

M.

Inga kommentarer: