JAG SÅG RÖTT...

...igår kväll när jag kom hem från jobbet. I köket väntade ett litet lass med kräftor på mig! Min äldre son tyckte att det var dags att fira lite ett och annat.

Helt ok för mig - när det gäller kräftor firar jag vad som helst. Jag är inte så nogräknad, jag är med!


Aaaah, vad gott det var! Och aaaah, vad gott det kändes att i morse unna sig en riktigt låååång soooovmorgon! Ibland tycker jag att jag bara hållerpåochhållerpåochhållerpå och det blir aldrig riktigt klart nånstans....Förutom att jag flyttar om härhemma pga separationen (eller tack vare den - det är nu hur man tar det;)) så har jag "pysslat" med en lägehetsrenovering i sommar också. Vid separationen "blev jag" med en liten hyreslägenhet som skrek på akut hjälp. Nu är den totalrenoverad (puuuuuust) och hoppeligen hittar jag en vettig hyresgäst till den.

(så om ni finska läsare vet någon som behöver hyra en renoverad etta i Helsingfors så hör av er!)

Ett STORT tack till min äldre son och hans vänner som mot en synnerligen skälig ersättning gjorde grovjobbet där. TACK!!!

Så just för TILLFÄLLET är mitt renoveringsbehov ganska så tillfredställt. Jag känner inte några större ryckningar i snickra-bygga-fixa-nerverna alls faktiskt! Jo, jag har mitt "lilla" fönsterrenoverings-projekt under arbete, men det får ta den tid det tar. När jag säger så så inbillar jag mig att det är lite mindre mängd jobb...Tror ni på det? Bra! Då gör jag det också;)
Jag liksom inbillar mig nu att jag skulle strunta i allt vad inredning/renovering heter för en tid och tidigast till jul göra om lite här hemma. Och då tänker jag mig mest lite kransar och pynt och sånt.

Tänk att jag är så inne på julen - jag menar det ÄR ju faktiskt sommar i allra högsta grad än. Kanske är det för att jag tänkt att till julen vill jag ha allt i ordning här hemma? Jag behöver ibland en deadline för att få saker och ting gjorda.

Just nu sitter jag mest och kollar elbolag och oljeleverantörer. Den biten är ny för mig. Och jag vill ju gärna spara en liten slant på det så jag kan göra nåt roligare för de sparade slantarna sedan :)
Vid separationen blev jag också plötsligt "med källare". Gubben hade tidigare sitt företags lager där, men nu när det finns plats har jag äntligen kunnat plocka fram min pappas alla verktyg - och de är många! Och fått ordning på dem. Härlig känsla att ha allt sådär i ordning, och inte som tidigare...en del verktyg i en liten sommarkasse i garderoben intill köksdörren. Skruvdragare och en liten uppsättning skruvar ovanpå frysen som är i källartrappan, och resten i en salig röra "nånstans". Kanske det ligger nåt i feng shui - detdär om att man blir lugn av ordning och reda?
Som ni ser är det inte en dag för tidigt att ta itu med fönsterrenovering...även om det ÄR charmigt med shabby, så mår huset kanske inte så bra av det?!

I morgon skall jag sätta igång! Jag lovar! Det är bara så motsträvigt när sommaren ännu har ett sådant grepp om mig, och hur städad och hur sval källaren än är så känns det lite motigt att ställa sig där och skrapa fönster! Men i morgon skall jag - åtminstone uppväga det som alternativ till söndagssysselsättning. Vi får se...;)

Nu väger mina ögonlock oroväckande mycket trots den sena sovmorgonen, skall slänga mig i soffan och se en film. Stolt om jag klarar mig att vara vaken till första pausen...hihiiii.

Pussåkram
M.

2 kommentarer:

S o F sa...

Tack för mysigt inlägg om dig och hur ditt liv är nu.

Det känns som om du har det bra.

Jag är helt övertygad om att det "ligger nåt i" det där med feng shui.
När jag röjer, slänger och fixar i ordning så känns det bra i hela kroppen. :)

Varma kvällshälsningar!

designofluna sa...

Hej! Jag har just lagt ut en tävling på min blogg där du kan vinna en valfri Lunafigur. Kolla in om du har lust!
Kram Malin