HAMMARE, SPIK OCH JÄVLAR ANAMMA...

Under vädergudarnas medgörsamma inställning och nyfikna blick, blev terassen färdig i går.
Det har mätts, och funderats och stöttats och förbannats i bergets lutningar, än hit och än dit. Det har sågats och hamrats och arbetets ljud har skallat över viken i ett par, tre dagar.
Och jaaaa...nu är den färdig! Än saknar den "inredning" (tänkte kolla lite på utemöblernashöstrea...*gnuggar händerna*). Än så länge är det bara lillungens båt (?) som seglar på plankorna!
Solen gassade från en nästan klarblå himmel, och havet var alldeles, alldeles stilla. Skönt att det inte var så långt till svalka;) Det blev lätt att pauserna drog lite ut på tiden...
Också vädergudarna visade sitt missnöje med vårt slappa arbetande....hehe.
En ny terass måste ju firas! När kvällningen kom smygande blev det till att plocka ner katterna från träden...
...och plocka fram kräftorna:)
Nu går det inte att låtsas mera - det är sensommar!
Men så länge kvällarna är såhär ljumma och mörka och sköna får det gärna vara sensommar för mig. Att få sitta och glo på solnedgången i trevligt sällskap och suga på en kräftklo...Vem vill tillbaka till vardagen då?
Men faktum kvarstår. Semestern är inne på sista versens sista strof. I morgon bär det av hemåt igen. NU skall jag gå och plocka ihop alla grejer. Fast jag förstår inte dethär? Jag är tämligen säker på att jag inte släpat ens hälften av det jag nu skall ha hem med mig hit. Hur sjuttsingen går det ihop???
Sköna augustikvällar till er alla!
Kram M.

2 kommentarer:

S o F sa...

Grattis till en färdig terass! :) Och som du säger så är det ju egentligen en perfekt tid nu, till att handla utemöbler till bra priser.

Så härligt det är med en skön avslutning på en fixardag. Man sitter där och njuter och är nöjd med vad man åstadkommit tillsammans.
Vi har precis gjort detsamma efter en aktiv dag. Mysigt!

Ha det gott!

Home No.1 sa...

Hej härligt med kräftor sååå himlans gott!
och visst är vädret underbart...
Nu njuter vi allt vi kan...kram A.