TANT ENSTAKA...

...hade varit bra att ha detta veckoslut!

Vem hon är?

Jo, när min bror var liten, sådär 4 år (och det är länge sen ;)) hade min mamma en storstädning och radion var på. Radiorösten läste upp väderleksrapporten och det utlovades enstaka skurar i hela landet.

Brorsan, som kanske hade lite tråkigt när mamma bara städade och städade utbrast:

- Skulle inte dendär Tant Enstaka kunna komma till oss också?

- Vem? frågade mamma med dammtrasan i högsta hugg.

- Jo, dom sa på radion just att (tant) enstaka skurar i hela landet!! När kommer hon till oss, måntro?

Eftersom jag inte är särdeles road av att städa, skura, putsa och feja skulle gärna ha en alldeles egen Tant Enstaka som skulle komma och göra jobbet för mig;)

En endaste enstaka blomma har min Agapanthus i år. Men desto mer gläds jag åt den! Till hösten skall den nog få en kruka storlek större. Eller så kanske jag vågar mig på att dela den - så jag får två, på var sida av trappan?

Blåast i rabatten just nu är blå bolltistel. Och där är det fråga om många fler än någon enstaka blomma, den har spridit sig så till den grad att jag snart får börja hålla ordning på den. Den är fin på ett stillsamt sätt. Och så gillar jag att lämna den kvar stående i rabatten över vintern. Den ser så rolig ut när bollarna får en liten snöhatt på sig.

Men det är långt dit ännu! Det finns så mycket underbart med sensommar och höst som vi har framför oss. Plommon hör till mina absoluta favoritfrukter - kan smälla i mig ansenliga mänder! Nåt enstaka plommon nu och då, är ingenting för mig - hihi...

Hos många bloggare kan man, som ni vet läsa om fantastiska loppisfynd. Jag har också besökt loppis i sommar - ett! Och gjort ett endaste, enstaka fynd. Men just det är jag riktigt rysligt glad för!

Till mitt lilla hus går det inte att skaffa så mycket prylar bara till prydnad, så de saker jag släpar hem skall helst ha en funktion också. Och denhär har det. En baby-kvarn!

Och vad jag använder den till?

Senast idag rev jag ost till risotton - och den funkade finfint!

Vackert och funktionellt skall det vara!

Något enstaka prydnadsföremål slinker väl med nu och då, men efter min enpersonsstädningstalko i helgen börjar jag längta efter lite utrensning. Jo, ni läste rätt!

Någon minimalist lär jag aldrig bli, men såhär inför skolstarten känns det lite skönt att rensa i röran. Lite som vid nyår, ni vet?

Men om jag rensar så skulle jag gärna ha en Tant Enstaka som skurar!

Ha en skön vecka alla -och ni små, som börjar skolan, var försiktiga i trafiken - och vi stora, bakom ratten, vi lovar vara extra uppmärksamma! Inte sant?

Kram M.

1 kommentar:

S o F sa...

Japp - extra försiktiga bakom ratten ska vi vara nu - jag lovar. ;)

Nu är faktiskt sommarlovet slut denna vecka och ute är det höstlikt vill jag lova. Riktigt blåsigt och nån regnskur då och då.

Vi börjar att tända upp en del av alla våra ljuslyktor på kvällarna nu och det är så mysigt (och luktar så gott).

Önskar dig en fin vecka!