AUGUSTIS MÖRKA NYANSER

Så ja, nu har jag kommit hem efter nästan fyra veckor i skärgården.
Men inte skall ni tro att jag fått kasta mig på latsidan precis...
Med sekatör, häcksax, machete-kniv, lie, gräsklippare och skoningslösa nypor har jag gett mig i kast med trädgården. Allt på en gång känns det som;). Trädgården har lämnats vind för våg i en månad...och det märks!
Många blommor har blommat ut medan jag slitit på klipporna, men några pärlor finns kvar ännu. Men vad allt har vuxit! Varma dagar med regn i lagom doser får inte bara kantarellerna att växa sig stora och fina...
Så jag har gallrat! Men det är inte bara det...att vara borta från sin trädgård en längre tid, gör ju att man ser på den med "främmande" ögon. Och de ögonen säger, att det är alldeles för vildvuxet hos mig nu. Gränsen mellan mysigt småvild trädgård och övergivet vildvuxen trädgård är hårfin...Som inomhus mellan bohemiskt och slarvigt, hihi...
Medan jag gick an med diverse verktyg i högsta hugg i båda händerna samlade jag på mig lite som jag tror skall bli en krans. Eller nåt.
(Jop, idén är från senaste nummer av Jeanne dÁrc Living...;))
Men inte just idag...I morgon...kanske.
Nu skall jag gräva fram inspirerande trädgårdsböcker. För nu har jag grävt upp varenda gul perenn i min trädgård. När jag inte en gång gillar gult...varför skall jag ha det i trädgården?
Nu finns det utrymme i rabatterna för nya blomlökar, och nya planer för nästa sommar:D!!!
Tänk, dethär har jag tänkt göra en lååång tid, men i dag blev det av - och jovisst, det finns nog lite kvar tills i morgon också....
...skall sätta väckarklockan på. Eller?
Kram mina vänner därute! Gå ut och känn på augustis mörker och sammetslena natt!
M.

3 kommentarer:

MrsUniversum sa...

Augusti är som du beskriver det. Då jag kommer hem från semestern innebär det att uppleva augustimörker, varma nätter och syrsornas spel. Detta är en av augustisommarens härligheter!

Jag njöt av månskenet igår kväll. Ska göra om proceduren inatt om månen skiner!

Home No.1 sa...

Hej M oj då ända hem till dig!
jag har laddat med öronproppar vill ju inte bli ännu mer döv än jag redan är...och vad lustigt att du talar om att du ska ta bort dina gula perenner, det ska jag med gillar dem inte heller...mormor vill säker ha dem=)
och ja, visst är det underbara kvällar nu så ljumma!
Kram A.

S o F sa...

Här har du en till som inte gillar gult i trädgården. Utom på vårkanten för då är det en färg som symboliserar vinterns slut och vårens början - för mig, och just då uppiggande.

Ha det gott!