LITE STREETKÄNSLA


 Aj, aj aj....roar mig fortsatt att läsa mina gamla blogginlägg om diverse flytt och inser att våren blir ja...eh...strösslad med lite utmaningar av diverse slag.

Samtidigt som det kommer att ta energi, vilken flytt gör nu inte det, så gissar jag också att det kommer att på sitt sätt vara energi-givande. Ett kapitel som vi vetat skulle ta slut är nu till ända. Vi har vetat att så skall ske - inte om. Men vi hade inte vetat när. 

Många bekanta lyfter på ögonbrynen då vi säger att vi blivit med lägenhet i höghus, en "stadslägenhet", men så är det bara att man ändrar sig med åren. När jag läser om mina funderingar då tio år tillbaka så redan då spökade höghusboende i mina tankar. Just för enkelheten att bara låsa dörren och dra dit man vill för hur lång tid man vill. Jag känner att jag har ändrat mig. Man vill andra saker. 

Vi kan ha fel. Vi kanske inte alls klarar av att bo och leva så, vi kanske flyttar igen om ett par år. Herregud, jag sitter här och fnissar hysteriskt åt bara den tanken!!! Men man vet inte om man inte testar, eller hur?   

Men det har ju hänt tidigare i mitt liv att jag så att säga "lättat på kopplingen" och ryckt loss mina arma små rötter för att plantera om dem i ett annat hus någon annanstans. Nu när man inte behöver fundera så mycket på barn och skolor och deras vänner och sociala kontakter, så känns det lättare att kasta loss - vartsomhelst - nästan. 

Och med ändå en och annan flytt i bagaget blir man mer okej med att släppa taget och säkrare i tanken att "min hem är där jag hänger min hatt". Jag är rätt bra på att boa in mig var jag än landar. Och alla hus, alla platser att bo på har potentiell att bli sköna hem. Och här känner jag att det skall bli riktigt spännande. Absolut annorlunda och ovant, men till all tur är vi ju båda lika ivriga inför det nya. 

******

Nu råkade sig att jag är med i en fotoutmaning och månadens tema var streetfoto. Som ni kanske vet så har min kamera varit på reparation och jag hade precis en eftermiddag på att hinna ta mina "street-foton". Fick bli lite bilder från ett bostadsområde i grannskapet. Det är inte dit vi skall flytta, men för att skoja till det hela med att vi blivit med "stadslägenhet" så käkade vi alla tiders  eh, britters streetfood - fish and chips idag. Verkligen inte fel! 


Inga kommentarer: