VAD ÄR VIKTIGT?


 Vi har från första stund vetat att vårt nya hem inte skall vara större än det vi bott i nu. Ingen av oss är speciellt förtjusta i att städa och överraskande nog blir man lite mer bekväm med åren...*fniss*. 

Till en början tittade vi på egnahemshus och radhus och hittade också några riktigt intressanta. Vi är nog som personer sådana att vi kan tänka oss olika scenarier hur vi ville bo i framtiden. Vi körde längs smala, snöiga vägar ut på landsbygden för att se på hus, den ena vackra vyn efter den andra, men så kom det alltid till det där att man borde börja renovera...Ens lite för att få det som man själv vill. Och ville vi verkligen bli med gräsmatta och snöskottning igen - om än i mindre skala? 

Egnahemshus i huvudstadsregionen kändes inte speciellt lockande. Husen kunde vara fina, men tomterna så himla små så man kunde nästan räcka ut handen från köksfönstret för att låna socker av grannen. Jag har inte aldrig riktgt förstått mig på sådant boende. Lika nära inpå som om man bodde i radhus, men med större eget ansvar. 

Nå men, radhus då? 

Jo...kanske? Vi var och tittade på några. Blev riktigt förtjust i ett sjuttiotalsradhus men det föll på de kommande renoveringarna i bolaget, ett litet bolag där alla sköter gårdskarls-sysslorna gemensamt. Nja-a...vi ville nog ha kvar bestämmanderätten över när och om och hur vi klipper vår egen och den gemensamma gräsmattan. Vill vi vara hela sommaren på stugan, eller vintermånaderna i södern (om man nu kommer åt att resa igen) så skall vi inte för den skull behöva anställa någon. 

Allt mer började det utkristalliseras en tanke på vad som är viktigt. Även om vi startade sökandet med bred gaffel så föll en del kriterier bort och andra blev viktigare. Till en början tittade vi inte ens på höghus. Vi har inte bott i höghus sedan studietiden. Skulle vi ens bry oss om att titta på sådana lägenheter? Vi i höghus? 

Men vi gjorde det och ja...så gick det som det gick, vi blev förtjusta i en lägenhet i ett höghus och är nu med våning! Ingen gräsmatta, inget snöskottande. Några kvadratmeter mer än vi har nu. 

Förvaringsutrymme MYCKET mindre än vi har nu. Vilket tvingar mig till att verkligen tänka efter då jag väljer bland möbler och andra ting som finns magasinerat på stallvinden, nere i källaren, i lidret - vad är viktigt? Vad skall få komma med? 

En sak vet jag - det är enklare att sitta och skriva ner än att sedan verkligen flytta och behöva välja och välja bort. Ser fram emot flytten, inte just flytten förstås, men hur det blir sedan. 


Inga kommentarer: