MIDDAG I SKYMNINGEN...



...så var det farsdag. Och middag. 
Och jag har fortfarande inte kommit ihåg att ringa elektrikern för
att koppla min lampa. Vanligtvis brukar jag klara av att koppla lampor själv, men 
eftersom jag samlat på mig både ett och annat som ändå kräver elektriker så kan han ju fixa det 
på samma gång? Isynnerhet som jag har tre meter i tak och höjder inte liksom är min grej.

Men tills jag kommer ihåg att ringa elektrikern (och bilservice för den delen) under
tillstymmelsen till arbetstid så äter vi middag i väldigt mysigt sken.
Så mysigt att jag emellanåt får upplysa mina gäster om vad det är de äter...


Gäller bara att komma ihåg att undvika att servera mat som kräver
att man till exempel skall bena en fisk.
För det lyckas inte i detta sken. Kör med filéer.
Om det serveras fisk, hos mig.

Och fisk har det blivit, och grönsaker.
Kom på att jag glömt att berätta hur min köttfria oktober gick.
Faktiskt var det riktigt intressant att "tvingas" tänka om, på nytt och helt 
annorlunda när inget kött ingick i menyerna.

Knepigast var faktiskt att äta "på stan" - i mitt fall luncherna.
Nu först inser jag hur smalt utbudet av vegetarisk kost är på de flesta 
lunchställen. Och jag hade ju ändå valt att också äta fisk under min köttfria månad. 
Men hade jag valt strikt vegetarisk föda hade jag nog stått besviken vid menyerna både 
en och två gånger. 





Efter en månad utan kött, ja.
Och nej, jag kastade mig inte över första bästa köttstycke med lysande ögon. 
Men inte tackar jag nej till en köttgryta med indiska smaker så där i
stearinljusens sken med gott rödvin till heller.

Temamånaden är över, men jag har hittat många nya vegetariska 
favoriter - dock inte på lunchställen då...



...men hemma i köket.
Och det är ju dit vintern driver oss.
När regnet dränker alla tankar på friluftsliv och mörkret tar 
över kvällarna. Då kan man ju alltid ställa sig vid grytorna och experimentera.
Det är sällan svårt att hitta frivilliga testkaniner om man 
lovar att kittla smaklökarna lite grann. 
Och tur är ju det!


För av god mat och gott vin är skymningsmiddagar gjorda.

Dem skall vi njuta av.


Inga kommentarer: