SMAK OCH DOFT...

...det är ganska sällan jag har tid - eller ger mig tid - att baka bröd. Men när jag väl gör det undrar jag varför i hela fridens namn det blir så sällan gjort. Nu har jag snöat in mig på bröd som görs av torkade frukter, en massa nyttiga fullkornsmjöl, linfrön och solrosfrön, yoghurt och bakpulver. 
Inget jäsande här utan bara en kladdig smet som man rör ihop och så duttar man det i diverse formar som man har drällande i skåpet. In i ugnen med kladdet, så tar man sig en promenad med hunden på en knapp timma - och jisses den doft som möter en i dörren!

Att sedan kravla sig ur stövlarna och dunrocken, hänga halsduken på kroken och slänga mössan i sin korg. Koppla loss hunden. Hastigt torka tassar.

Tända ljus, koka sig en kopp te och veta att alldeles precis får man hugga tänderna i färskt bröd till bredden fylld av nyttigheter och med en smak som får en att spinna som en belåten katt framför spisen.

Ibland behöver man inte krångla till det!

Om man nu måste det, så kan man hyvla en skiva ost på.

1 kommentar:

Grynbär sa...

Ljuvliga bilder, man känner riktigt doften av bröd när man tittar på dem. Kram!