SKAVT OCH AVSKALAT...

...när de sista julattiraljerna har hittat ner i sin låda känns hela hemmet lite avskalat.
Är det så hos er?
Lite som om man klätt av sig en varm tröja för att man har lite för varmt, men märker att det är lite kyligt utan den ändå. Samtidigt känner man att man kan röra sig ledigare och andas lite friare.
Som om det svept in en frisk fläkt i hemmet, och skenet blir ett annat.

Några fjuttiga timmar av sol gjorde att min energinivå steg med så många steg att jag nästan blev andfådd av alltsammans. Men det gjorde att jag äntligen tog itu med att rensa ut en massa onödigt som jag släpat med mig i flytten. Grejer som inte alls hittat sin plats, och sådant som jag inte ens minns att jag släpat med. Med andra ord sådant som jag verkligen inte behöver belasta vare sig mig själv eller mina skrymslen med. En hel jättelåda av grejer som nu skall få fortsätta sitt liv hos någon annan via ett loppis.

Det är så nästan varje vårvinter. Det nya året gör att jag känner ett behov av att rensa ut, inte bara i mina skåp och lådor, utan också på det mentala planet.

Medan jag river ut kläder från klädskåpet som skall vidare, vänder och väger på gamla borddukar, och udda muggar går jag i tanken också igenom mitt inre.
Vad vill jag ta med mig från i fjol. Vad gjorde jag som jag vill fortsätta med, och vad kan jag lämna bort för att ge utrymme för något nytt. I vad har jag blivit bättre, och inom vilket område gjorde jag ingen större succé - det kan jag strunta i att sätta en massa energi på.

Vilka nya ting vill jag ha in i mitt liv?
Både konkreta fysiska ting men också allt det som finns inom mig.

Vad vill jag ha, vad vill jag bli bättre på, vad nytt vill jag pröva på?

Också när det inom en är lite avskalat är man öppen för nya tankar precis såsom hemmet är det efter en avskalning.

Lite skavda i kanterna - ja, det är vi ju båda två, både jag och mitt hem - och just det vill jag absolut inte ändra på alls. Både jag och mitt hem är som bäst när vi är lite kantstötta men med en massa karaktär.

Sådant tänker jag på medan jag rensar i garderobsröran :)

4 kommentarer:

G:a Affären sa...

Vill hålla kvar känslan och tanken efter att ha läst ditt inlägg och skriver; så sant, så sant....
Kram
/Cia

SIGURDSBERG sa...

... grejer...? Grejer som är ensamma...? Grejer som behöver ett hem...? ..?

Maggi sa...

Sötaste Sigurdsberg - jag håller det åt sidan som kunde platsa i ditt hem :) Har mest röjt i min och lillungens garderob idag...:)

SIGURDSBERG sa...

Sigurdsberg blir så glad! :)