KONSUmindre...

...som motsats till konsuMERA.

En av de absoluta fördelarna med att flytta, förutom att man plötsligt har ett nytt bo att ta hand om, är att man blir tvungen att ta i, röra, varenda en pryl man äger. Många av oss äger en hel del av den varan.

Jag har väl aldrig riktigt tänkt på hur mycket jag fyller mina skåp, och förråd, med förrän jag då för ett halvår sedan skulle packa ner bohaget. Och packa upp. Och hitta plats för allt. 

Så mycket har stuvats in i skåp och förråd, som jag, för att vara ärlig, redan glömt att jag har och äger. Men sakerna finns där - ifall om att jag skulle behöva. Eller komma på vad jag skall ha något till, eller sådär för säkerhets skull - för man vet aldrig.

Jag har väl aldrig varit någon hamster direkt. Är ganska dålig på att samla på "minnen". Ingen samlare av något över huvudtaget. Svag för vackra ting förvisso, men inget modelejon eller trendnissa. 
Jag avskyr att shoppa när alla andra är inne på samma linje - det gäller både julshoppa och reashoppa. 
Och jag blir bara värre (bättre?) med åren....

Jag sitter gärna nergrävd i mina renskinn och surfar runt i nätbutiker, men det är ganska sällan något klickas hem. Jag kan tjusas av en mysig tröja, av en vacker skål, av en mysig filt. Men så konstaterar jag bara att jag redan har en nästan likadan tröja, jag har en nästan lika fin - om inte lite finare - skål härhemma på hyllan, mysfiltar har jag så det räcker och blir över. 

Med tanke på den nationella och även den globala ekonomin så borde vi ju konsuMERA mera. Men med tanke på miljön och sådant, så borde vi kanske satsa på att konsuMINDRE? 

Eller håller jag bara på att bli väldans tråkig? 
Men just nu känner jag mera lust att göra mig AV med saker, än att skaffa nytt. 
Märkligt!

2 kommentarer:

Home No.1 sa...

hej! Håller med, ibland undrar jag varför jag har butik, haha, men jag ska faktiskt satsa liiite mer på att göra om efter bästa "annicashabbychicstil" istället för att köpa in nytt dyrt och totalt onödigt tjafs ;-) kram A.

Maggi sa...

Jag vet precis din känsla! I mitt "förra liv" var det just det som gav mig mitt levebröd, men nu plötsligt blir det så tudelat på något vis. I mitt "nuvarande liv" ser jag hur många unga överskuldsätter sig i och med att det finns ett sådant överutbud, att det är så enkelt hänt att man förivrar sig över sina tillgångar, och det gör mig sorgsen. Vackra ting och kläder hör till glädjeämnen i livet, det kommer jag aldrig ifrån, men allt slit och släng gör mig lite betänksam på det vettiga i det hela.
:)