ROST OCH FROST...

...har båda två intagit min trädgård i veckan. Rost har ersatt zink och frost den närapå sommarvärme som vi haft.

För en vecka sedan påtade jag på i trädgården iklädd t-skjorta, drack morgonkaffet iklädd morgonrock och tassade barfota efter morgontidningen.

Nu har jag gömt tårna i sockor och skrapat is från bilfönstren tre mornar i rad. Gräsmattan frasar av frost när man går efter morgontidningen. Med skor märkväl.



Jag tycker det är skönt!

Skönt tycker jag också det är med rost. Det är så mjukt mot alla höstfärger, så dämpat. Stillsamt vackert.


Mina rostiga 'stoppa-vattenslangen-från-att-halka-in-i-rabatten' får agera pynt en tid. Det känns lite som om trädgården skulle vara aktiv sålänge det dräller lite trädgårdsattiraljer här och där. Det får inte gå för fort dethär med att säga godnatt åt trädgården. Det känns för brutalt på nåt vis.


Lite anklagande ögonkast får jag ändå från katterna för att jag burit bort den sköna korgstolen - som de med stor självklarhet tagit i eget bruk. Jo, jag veeet att eftermiddagssolen lyste sövande skönt på den, men ni får flytta in på verandan nu - stolen finns där!



Ojdå - en spade bestämt nerstucken i rabatten? Jag hade visst någon idé för just den rabatten...Jag skall nog påbörja projektet i weekenden...kanske? Hmmm? Om man skulle flytta dem dit, och ta dedär hit istället och så köpa en sån som skulle passa där, och så skulle det bli så bra så...

Jag är en jäkel på att planera och hitta på bra lösningar - i huvudet.

När jag sen står där och skall köra spaden i leran så är det inte längre fullt lika enkelt;) Jag har ju inte precis lyckats med konststycket att få husets karlar att tråna efter trädgårdsarbete, så ja...

De tycker ju att trädgården är hur bra som helst. Och det är den i princip, men när mina idér kommer krypande under fullmånenattens småtimmar - ja ni vet hur det är? Det kunde bli SÅ MYCKET BÄTTRE om man (jag) gjorde lite förändringar.

Få se nu om jag tar spaden vid horn..handtaget eller hittar på något h e l t a n n a t i weekenden?

Hmmm...

Kram M.

5 kommentarer:

annashusidingtuna sa...

Så du har också haft hepatos, vad gjorde de för att hjälpa dig och hur länge fick du gå med klåda innan du fick hjälp, är lite desperat just nu....
Kram Anna

S o F sa...

Tuvull!

Tack för underbara bilder - återigen!!!
En sådan fin känsla du alltid förmedlar här på bloggen.

Du är duktig du!

Trevlig Helg!

annashusidingtuna sa...

Förra graviditeten så satte de igång mig i v 36 plus några dagar då de också sa att mediciner kunde ta typ 2 veckor innan de hjälpte och då skulle jag ju ändå till att föda,har precis fått beskedet att det ännu inte har utvecklats till hepatos och ändå kliar det så jag tror att jag ska bli tokig...ducha kallt är det enda som hjälper för stunden just nu, men än så länge så är jag ju bara i v31 så de kan ju inte sätta igång mig nu...alla dessa kalla duchar gör att förkylningen jag känner är på väg kommer mer och mer och tänk vad skönt ett rikigt varmt bad skulle vara just nu...testade det härromdagen....dumt gjort, mycket dumt gjort tänkta att det skulle vara skönt för foglossningen du vet...är lite trött, oj, vad långt det blev ska inte gnälla mer.
Ha en trevlig helg
Kram kram
Anna

Viola sa...

Hej!
Jag sladdade in här,via bloggregistret, utan att veta vart jag skulle hamna.

En glad överraskning blev det,då du bjuder på underbara bilder och finurliga rader.

Du har gett mig och min söndageftermiddag ett fnissigt inslag. Tack!

Och jag hoppas att katterna hittade stolen igen, fast den har blivit flyttad.

Hej från mig!

Vit Gladiolus sa...

Ljuvliga bilder!!
Härligt med hösten nu!! :=)

Kraaaaaam