Vi är ju en familj som alla är lika glada i god mat.
Många högtider är i vår värld samma som mathögtid.
Och så får det vara. Varför liksom ändra på ett fungerande koncept, heh!
I år hade jag som någon form av tema att laga maträtter under påsken
som alla innehöll gult, orange och grönt i någon form.
Blev dillstuvad potatis med gravad lax och ärter.
En gul currykyckling med pasta, mango och avocado.
Och så "huvudmiddagen" då vi alla samlas runt bordet.
Förrätt med halva ägg, avocadokräm, gravad lax och gul "rom"
och så en klassisk långkokgryta av lamm, ugnsbakad vitlök, gelé av mynta
och potatismos. När jag tänker efter så har ofta påsken blivit en
högtid då vi äter vinterns sista köttgryta eller annan "vintrig" mat.
Av någon orsak är vi alla mer intresserade av det salta.
Det är sällan vi ids laga efterrätt eller något annat sött,
men i årets gula tema passade ändå in en citronkaka som
slinker ner även hos de flesta.
Receptet är från kokboken Annas mat och har
under åren blivit en favorit hos oss.
Länk till receptet H Ä R
*
Våren har idag (igen) tagit ett litet steg bakåt.
Igår var det riktigt varmt och jag satt första gången ute på balkongen
och läste en bok i kvällssolen, såååå skönt!
Men idag är det hård blåst och mulet. Isen på sjön har ändrat
färg från snövitt till något som påminner om stålgrått, eller egentligen -blått.
Måsarna har anlänt och jag vaknar numera av deras skrän.
Ett sångsvanpar flyger fram och tillbaka över sjön, trumpetande kanske lite upprört över att
isen ännu ligger kvar. Och kniporna flyger också visslande längs stranden.
Kanske för att kolla in årets boplats.
Fastän det är lite kallt än, så står vårens alla tecken där och bara väntar på
att få ge sig av i full galopp.
Nu skall jag gå och kolla min bokashi-kompost som borde vara klar för att läggas ut i
balkongkrukorna i väntan på sommarens invånare.