EN GAMMAL KENWOOD

 


Egentligen borde man baka mer. Eller man och man, jag borde baka mer. Finns inget så gott som ugnsvarmt nybakat bröd! Och egentligen är det ju inte svårt alls och inte tar de sådan tid heller. 

Finns liksom inte så många bortförklaringar som man kan ta till. Om man inte räknar med att jag har en barnslig avsky för att få deg under naglarna - och för att avhjälpa det kan man ju ha en hushållsassistent. Så jag plockade fram min gamla Kenwood som landat hos mig efter att min mamma gick bort. Assistenten  har nog inte behövt anstränga sig i mitt kök, men den hade onekligen något årtionde på nacken. Och någon gång kommer slutet emot. 

När jag startade den så började den hoppa och skutta som ett vilt föl, bra att sladden satt fast i väggen, annars hade jag fått springa efter den längs lägenheten! Och eftersom en del av attiraljerna som man kan koppla till assistenten redan gått sönder var detta nog en sista dödskamp för den gamla Kenwooden. 

Rask som jag kan vara ibland så googlade jag snabbt in vad en ny kostar och när jag hittade en med 40 % rabatt så kastade jag mig över enter-tangenten och skakade fram bankkortet. Följande dag kunde jag avhämta den i butiken. 

När jag kom för att hämta hem min nya assistent, så var killen i kassan vänlig nog att erbjuda sig att bära ut den till bilen. Först tänkte jag att de nya grå stråna i min kalufs minsann verkar väcka en artighet i de yngre personerna, fast nog skulle jag nu orka med en hushållsassistent. Men så fortsatte killen: 

- Det här är ju en lite större variant, än den du hade innan. 

Jag hade alltså lämnat in den gamla till elgrunkornas begravningsplats i samma butik. 

Jaha, vad då större? Men det är säkert bara lådan, tänkte jag och seglade ut genom dörren med killen i kölvattnet. Väl hemma insåg jag att det nog inte bara var lådan som var större...Jag hade tydligen missat de där XL-bokstäverna. 

Så nu har jag en assistent som har en degkrok som man kunde blanda cement med om man tittar till grovleken och en degbunk som kan svälja minst dubbelt större degar än de jag gjort innan. 

Med andra ord, nu skall det bakas i detta hushåll! Med en assistent som är både tystare och dessutom står på stället medan den arbetar.