MAT FÖR HELA SLANTEN...


Vilka sköna, lata dagar! 

Midsommar i stan - nu för nte-gången. 
Utan att vi planerat blev det extempore-gäster vid matbordet
och det är ju så himla prima. Utan större krav
åt ena eller andra hållet. 

Men till matkassen. 

Den bestod av trerättersmeny till midsommar afton och 
så en midsommardags lunch. Fast vi åt den till middag
för vi hängde alla lite på olika håll under dagen. 

Eller hur låter det här:

Förrätt: 
Gubbröra och Waldorfssallad
Nypotatis och rädisor
Skärgårdslimpa

(till hade jag några kokta ägg i halvor och ett par burkar sill) 

Varm rätt:
Grillad inhemsk Angus entrecôte
rabarber-ketschup 
Grillad nykål med blomsmör

(till hade jag vegebiffar (till mig) och ett par knippen sparris)

Efterrätt:
Midsommartårta med jordgubbar och maräng
(himla god!) 

Och till följande dag:

Grillad isländsk lax med Dukkah kryddblandning
(funkade smakmässigt jättebra)
Grillade primörer
Limeaioli

Sååå himla behändigt - och fantastiskt gott! 

Och jag valde vår matkasse (midsommarkasse) från
Anton & Anton.











Inga kommentarer: